رفتن به محتوا
اثرات کافئین بر سلامتی

تاثیرات قهوه و کافئین بر سلامتی

میزان کافئین در قهوه ها متفاوت است !

کافئین ۴۵ دقیقه طول میکشد تا جذب شود !!!

 

 

ایا کافئین باعث مسمومیت میشود؟ 

 نوشیدن قهوه برای ما مفید است؟ 

قهوه و کافئین چه تاثیری بر سلامتی دارند؟ 

 

چند روز پیش مقاله‌ی خیلی خوبی در مورد اثرات قهوه و کافئین بر سلامتی در ژورنال بسیار معتبر NEJM به چاپ رسید. در این پست نکات کاربردی این مقاله رو به طور مختصر بیان می‌کنم:

۱٫ کافئین تا ۴۵ دقیقه پس از مصرف تقریبا به طور کامل جذب می‌شود.

۲٫ سطح سرمی کافئین ۱۵ دقیقه تا ۲ ساعت پس از مصرف در پیک خود می‌باشد.

۳٫ نیمه عمر  کافئین  در بزرگسالان معمولا ۲/۵ تا ۴/۵ ساعت می‌باشد.

۴٫ میانگین مصرف کافئین در نوجوانان حدود ۶۱ و در افراد بالغ حدود ۱۸۸ و به طور میانگین ۱۳۵ میلی‌گرم در روز می‌باشد (بر اساس آمار ایالات متحده).

۵٫ قهوه دم کرده و آمریکانو دارای بیشترین میزان کافئین، همچنین قهوه فوری، اسپرسو و نوشیدنی‌های انرژی‌زا دارای میزان متوسط، و چای‌سیاه، چای سبز، شکلات تلخ و نوشابه (کولا) دارای میزان کمتری از کافئین هستند.

۵٫ متابولیزه کردن کافئین در افراد مختلف متفاوت است. افرادی که آهسته‌تر کافئین را متابولیزه می‌کنند، با میزان کمتری کافئین تحت تاثیر قرار می‌گیرند (مثلاً به دلیل پلی‌مورفیسم در ژن CYP1A2).

۶٫ کافئین از طریق اتصال به گیرنده‌ی آدنوزین موجب کاهش خستگی، افزایش هوشیاری و کاهش زمان واکنش می‌شود. میزان ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلی‌گرم کافئین می‌تواند باعث کاهش علایٔم درد گردد.

۷٫ زمانی که در انتهای روز کافئین مصرف شود می‌تواند منجر به کاهش زمان و کیفیت خواب شود. همچنین در دوزهای بالا (بیش از ۲۰۰ یا بالای ۴۰۰) ممکن است منجر به ایجاد اضطراب گردد.

۸٫ قطع ناگهانی مصرف کافئین می‌تواند عوارض withdrawal از جمله سردرد، خستگی، کاهش هوشیاری، افسردگی و همچنین علایٔمی مانند آنفولانزا گردد. این عوارض ۲ _۱ روز پس از قطع به حداکثر رسیده و طی ۲ تا ۹ روز قطع می‌گردد.

۹٫ کافئین در دوزهای بالا می‌تواند باعث مسمومیت (تاکسیسیتی) گردد.

۱۰٫ اگر چه مصرف کافئین می‌تواند منجر به افزایش فشار خون شود اما مصرف قهوه چنین اثر منفی را نشان نداده است.

۱۱٫ محدود کردن مصرف قهوه فیلتر نشده و مصرف متعادل قهوه فیلتر شده (با بیس اسپرسو) ممکن است به کنترل کلسترول کمک نماید.

۱۲٫ مصرف متعادل قهوه (احتمالا ۲ تا ۵ فنجان در روز) با کاهش خطر بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان، دیابت، بیماری‌های کبدی و تمامی انواع عوامل مرگ و میر (All-Cause Mortality) همراه است.

۱۳٫ کافئین با کاهش اشتها و افزایش متابولیسم پایه (از طریق تحریک CNS) ممکن است به بهبود تعادل انرژی کمک نماید. بدیهی است که نوشیدنی‌های دارای شکر یا کالری ممکن است باعث افزایش وزن شوند.

 

⁦⁩منابع:
Rob M. Van Dam, ph.D., Frank B. Hu, M.D., ph.D., and Walter C. Willett, M.D., Dr.P. H

نگارنده: معصومه حسینی