رفتن به محتوا
تمرینات دوران بارداری

موارد ایمنی تمرین در زنان باردار(شماره دو)

مراقبتهای ورزشی در دوران قبل و بعد از زایمان

در زمان قبل و بعد از بارداری چه اقداماتی نباید انجام دهیم؟ تمرینات نامناسب برای زنان باردار کدام است؟ بهترین تمرینات دوران بارداری …

تغییرات هورمونی و وضعیت بدنی زنان باردار باعث آسیب پذیر شدن آنها در برابر جراحات. نامتعادل شدن مفاصل و ماهیچه ها می گردد، همچنین کاهش توانایی های حرکتی از جمله این مشکلات است ، خصوصا اگر فرد بصورت ژنتیکی دارای عارضه نرمی مفصل باشد. این تغییرات ممکن است از اوایل بارداری بوجود آیند اما با پیشرفت روند بارداری این علائم چشمگیرتر خواهند شد.
در دوره ی زایمان و نواحی کمربند شانه ای خانم ها برحسب عادت به سمت جلو خم می شوند و این امر باعث بوجود آمدن کیفوز توراسیک (قوز سینه ای)ضعیف شدن عضلات پشتی کمرو کوتاه شدن عضلات سینه ای می شود که دراین حالت فرد در معرض درد های گردن و شانه قرار میگیرد.
مربیان می بایست نسبت به آسیب پذیر بودن خانم های زائو در برابر سرگیجه ، حالت تهوع و حالت غش آگاه بوده و دارای مهارت های کمک های اولیه باشند عواملی نظیر آمبولی ترومبوز وریدی و خونریزی احتمال خطر را در هفته های اولیه پس از زایمان افزایش می دهد خانم هایی که تازه زایمان کرده اند تا اخذ گواهی از پوشک سلامت امکان شروع ورزش را نخواهند داشت و معمولا ۶ الی ۸ هفته پس از زایمان باید تحت نظر باشند.

حتما  مقاله رژیم در دوران بارداری  را مطالعه فرمایید.

تغییرات فیزیولوژیکی بارداری و وضعیت بدن تا چند ماه پس از زایمان به حالت اولیه یارنمی گردد. از این رو خانم ها آسیب پذیر شده و در بلند مدت دچار مشکلات فیزیکی نظیر اختلالات لگنی می شوند. این مشکلات بر انجام تمرینات ورزشی تاثیرات چشمگیری می گذارند بنابراین حداقل به مدت ۶ ماه پس از زایمان می بایست از انجام حرکاتی نظیر چرخش های سریع، حرکات بالستیک و پرشدت پرهیز نمود و پس از این مدت به تدریچ به انجام این نوع فعالیت ها پرداخت انجام تمرینات پرشدت و رفتار در دوران بارداری و پس از زایمان در بلند مدت باعث بروز اختلال در عملکرد عضلات کف لگن (PFN) می گردد.

خانم ها را ترغیب نمایید پس از زایمان آگاهی های لازم را در خصوص وضعیت بدی خود کسب نمایند. این آموزش ها می بایست در خصوص حالت بدن و محور مفاصل اختلال عضلانی تعادل و مهارت های حرکتی ترمیم عضله عرضی شکم ( TA ) و عملکرد عضلات کف لکن ، باشد و لازم است پیش از شروع ورزش های پر شدت این بررسی ها انجام گیرد.
انجام حرکات درازو نشست، کرانچ با انواع تمرینات کراس آور، برای عضله عرضی شکم که در حال ترمیم پس از زایمان است مناسب نمی باشد. بعلاوه ماهیچه های راست شکمی حداقل تا مدت ۱۲ ماه پس از زایمان ضعیف می باشد.  زنان باردار

بهترین تمرینات دوران بارداری را از اینجا دنبال کنید.
ممکن است انجام تمرینات شدید در جهت مورب باعث آیجاد فشار به سمت پایی و کف لگن شود و سبب ایجاد کشش از جانب در نوار وتری شکم (خط سفید) شود. لازم به ذکر است فرایند ترمیم عضلات TA و PFM بطور مؤثر صورت نمی گیرد و از اینرو انقباضات و قدرت در ناحیه شکم ضعیف می گردد.
از کودکان بعنوان وزنه با عامل مقاومت در تمرین استفاده نکنید و آنها می بایست از محبت ورزش دور نگه داشته شوند.

خانم هایی که به تازگی زایمان کرده اند در صورت مشاهده هریک از علائم زیر به متخصص سلامت مراجعه نمایند:

  • ضعف و بی اختیاری در ناحیه عضله ی کف لگن  زنان باردار
  • درد با احساس سنگینی در ناحیه زیر شکم با کف لگن
  • احساس درد در کشاله ران ها و قسمت تحتانی کمر، با دشواری در راه رفتن (حتی اگر این حالات بصورت خفیف احساس شود)
  • ضعف عضله شکم ، تورم شدید، جداشدگی عضلات شکم یا افتادگی در ناحیه ناف ، عفونت در ناحیه زیرشکم و ناف

موارد ایمنی تمرین در زنان باردار(شماره یک) را از اینجا دنبال کنید.

نگارنده: احمدحیدری
برگرفته از کتاب کمپانی یوروپ اکتیو

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

10 + 13 =