رفتن به محتوا
دیابت بارداری و رژیم

رژیم ودیابت دوران بارداری

دیابت بارداری در چه شرایطی رخ میدهد؟  چگونه میتوان آن را کنترل کرد؟ چه غذاهایی مناسب است مصرف کنیم؟

نقش رژیم غذایی در پیشگیری و درمان دیابت دوران بارداری(GDM) :

دیابت بارداری به شرایطی گفته می شود که افزایش قندخون برای اولین بار، در طی دوران بارداری دیده می شود. دیابت بارداری، تقریبا در ۴ درصد از بارداری ها بروز می کند. علت دقیق دیابت بارداری مشخص نیست.

کنترل و درمان دیابت بارداری:

برای کنترل دیابت بارداری اقدامات زیر توصیه می گردد:

پایش منظم سطح قند خون در طی روز در مراحل اولیه توصیه می گردد که ۴ بار در روز قند خون را با دستگاه های اندازه گیری قندخون کنترل نمود؛ قبل از صبحانه و ۲ ساعت پس از هر وعده غذایی.

رعایت رژیم غذایی: نظم غذایی یکی از مهم ترین موارد در کنترل قندخون در طی ساعات روز است. بر همین اساس بیمار باید دریافت کالری اش را در چند نوبت منظم در طی روز توزیع کند.

فعالیت بدنی و ورزش: داشتن پیاده روی منظم و نرمش در کنترل سطح قندخون بسیار مفید است.

بررسی روند افزایش وزن: میزان افزایش وزن در طی دوران بارداری باید حدودا بین ۷ تا ۱۴ کیلو باشد. در افرادی که بارداری را با چاقی و افزایش وزن آغاز می نمایند، میزان افزایش وزن به ویژه در صورت ابتلا به دیابت بارداری باید کمترین مقدار باشد.

چه غذاهایی باید مصرف کنید؟!

کربوهیدرات: غذاهای حاوی کربوهیدرات به گلوکز تبدیل شده و برای تأمین انرژی بسیار مفید می باشند. کربوهیدرات برای شما و فرزندتان بسیار مفید می باشند. برای کمک به تنظیم میزان قند خون خود لازم است مواد حاوی کربوهیدرات را در ۳ وعده غذایی اصلی و ۲_۳ میان وعده در روز تقسیم کنید.

در بعضی از موارد علی رغم تنظیم میزان مصرفی کربوهیدرات توسط خانم های باردار، سطح قند خون بالاتر از حدطبیعی می باشد. در این موارد نباید کربوهیدرات را از برنامه غذایی حذف کرد. در این موارد در روند درمان دیابت بارداری نیاز به استفاده از انسولین برای تنظیم میزان قند خون می باشد.

چربی:
همواره سعی کنید تا میزان چربی مصرفی خود را کم کنید. به خصوص چربی های اشباع؛ از چربی های سالم مانند روغن کانولا، زیتون و انواع روغن های اشباع نشده مانند مارگارین، آواکادو و روغن تهیه شده از مغزهای خوراکی استفاده کنید.

پروتئین:
روزانه مصرف ۲ واحد پروتئین برای شما توصیه می شود. مواد غذایی حاوی پروتئین عبارتند از: گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، پنیر کم چرب، این مواد غذایی به طور مستقیم باعث تغییر در میزان قند خون شما نمی شوند. شیر، ماست و حبوبات نیز منابع مهمی برای پروتئین می باشند. به خاطر داشته باشید که آنها حاوی کربوهیدرات نیز می باشند.

مواد غذایی که باعث افزایش وزن در شما نشده و یا سطح قند خون تان را افزایش نمی دهند را می توانید آزادانه مصرف کنید. به عنوان مثال: میوه مانند توت فرنگی، لیمو، لیمو ترش، خیار، کاهو، سبزیجات(به جز سیب زمینی، ذرت، حبوبات)

سعی کنید ۲ واحد در روز از سبزیجات استفاده نمائید؛ از شیرین کننده های مصنوعی در مقادیر کم می توان استفاده نمود.

در زمان ابتلا به دیابت بارداری، علاوه بر نوع و حجم مواد غذایی، زمان غذا خوردن نیز بسیار مهم است. داشتن ۶ وعده غذایی (۳ وعده غذای اصلی: صبحانه، نهار و شام)و ۳ میان وعده (۱۰ صبح، ۴ عصر و قبل خواب) به تقسیم مناسب کالری در بدن و در نتیجه جلوگیری از افزایش و یا کاهش قند کمک خواهد کرد.

نویسنده: معصومه حسینی

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دو × سه =