رفتن به محتوا
درد سیاتیک

دلایل فشار به عصب سیاتیک و بروز درد در افراد

عصب سیاتیک چگونه باعث ایجاد درد میشود؟ درد سیاتیک معمولا درچه نواحی از بدن رخ میدهد؟ 

دردهای سیاتیک در ناحیه کمر و ران ها شایع تر است. درد در ناحیه پشت ران ها تا قوزک پا ادامه داشته و تا کف پا تیر می کشد و و در برخی موارد فرد را کاملا ناتوان میکند. علت اصلی این دردها وارد آمدن فشار های دائم یا ناگهانی بر عصب سیاتیک می باشد که عمده این فشارها را به دلیل وجود عادات و یا بروز آسیب ناشی از حرکات غلط و اتفاق می‌افتد.

تورم، بیرون زدگی یا پارگی دیسک بین مهره ها، مهمترین علت دردهای سیاتیکی است که ممکن است متعاقب یک حرکت سنگین مثل بلند کردن جسم سنگین در حالت ایستاده با خم شدن های ناگهانی و چرخش کمر به وجود بیاید. در بعضی از مواقع ضربه محکم و عصب یکی از دلایلی است که این دردها را به وجود می آورد. در این حالت درد از کمر به باسن و ران می رود و به پشت زانو، ساق و پشت پا می رسد و همه این اعضا را در بر می‌گیرد. این دردها با بالا رفتن فشار داخل شکم، هنگام سرفه و عطسه افزایش می‌یابد.

کوتاه شدن عضلات: کوتاه شدن و یا منقبض شدن عضلات در اثر فشاری که یکباره بر عصب سیاتیک وارد می شود که دردکشنده ای را همراه دارد که نتیجه تنبلی و به کار نگرفتن عضلات در زندگی عادی می باشد و عضلاتی که معمولاً با فشارهای چندانی درگیر نمی شوند منجر به بروز این عارضه می‌شود.

کم تحرکی: بسیاری از افراد در طول عمر خود زیادی ندارد ولی به ناگاه در هوای آزاد هوس دوچرخه سواری کرده یا شروع به دویدن در سرعت های بالا می کنند. در درجه اول عضلات شدیدا تنبل می شوند و همین تنبلی به کوتاه شدن ماهیچه ها ختم شده و به عصب سیاتیک فشار و دردهای زیادی را وارد می کند.

 جا به جا شدن مهره ها: در برخی موارد ضربه های ناگهانی مانند حرکات تمرینی یک ضرب دوضرب یا تصادفات رانندگی باعث جا به جا شدن مهره های کمر می شوند که موجب وارد شدن فشار شدید به اعصاب و دردهای عصبی می شود.

کم شدن فاصله بین مهره ها : گاهی اوقات به دلیل کم شدن فاصله ی بین مهره ها فشار زیادی بر رشته های عصبی وارد می شود که همین فشار به درد شدید در ناحیه کمر و پشت ران می انجامد. این حالت در میان وزنه برداران و کسانیکه با وزنه سروکار دارند و تمرینات سنگین که فشار عمودی بر کمر وارد می کنند، شایع تر است. از این رو توصیه می شود پس از پایان تمرینات، حرکات کششی مثل آویزان شدن از میله بارفیکس را اجرا کنید. اگر توجهی نکنید ممکن است پس از چند سال تمرین به انواع دردها دچار شوید.

 اسپاسم های شدید: عضلاتی که تا به امروز فعالیت چندانی ندارند، به یکباره با فعالیت های شدید و کشش های ناگهانی رو به رو می شوند، به دلیل اینکه تاب و تحمل این کشش ها را ندارند، شدیدا منقبض شده و این انقباض تا مدتها ادامه دارد و تبدیل به اسپاسم می شود و بدلیل وارد شدن درد بر عصب سیاتیک ، دردی شدید در نواحی پشت ران بروز می کند. استراحت در چند روز اول و استفاده از داروهای شل کننده عضلات ضروری بوده و ورزش درمانی پس از رفع اسپاسم های عضلانی ، باید انجام گردد.

 بیرون زدگی دیسک کمر: در برخی موارد دیسک هایی که بین مهره ها قرار دارند به دلیل فشار و ضربه های ناگهانی که بصورت عمودی یا حتی افقی بر ستون فقرات وارد شده از موقعیت خود خارج شده و فرد دچاره بیرون زدگی دیسک می شود که بر اعصاب فشار شدیدی وارد شده و درد زیادی در ناحیه ی کمر و پشت رانها بروز می کند.شایع ترین دلیل وارد شدن فشار بر عصب از دست رفتن بالانس عضلانی و ضعیف شدن عضلات در برخی از نقاط بدن بوده است. مواقعی که درد شدید باشد ، درمان با فیزیوتراپی یا ورزش درمانی شروع می شود اگر بهبودی حاصل نشدبه ناچار باید به تیغ جراحی سپرده شود.

نکته جالب توجه در این موارد اهمیت توجه به درمان غیردارویی می باشد. برای تمرین دادن افرادی که به این دردها دست به گریبان هستند، حرکت دادن اعضا منجر به تشدید درد می شود و معمولا زمانی که پزشک افراد را به انجام حرکات تمرینی توصیه می کند، از رو در رو شدن با آن شدیدا خودداری می کنند و این در حالی است که راه اصلی درمان این دردها تمرین دادن عضلات و تقویت و فرم دادن و بالانس کردن عضلات آسیب دیده است. این تمرین ها می بایست آرام و به صورت مکرر انجام شوند تا نتیجه بخش و درمان کننده باشند. انجام حرکات ورزشی سنگین به تشدید این دردها می انجامد.

 

 

کراسفیت ، فیت کراسفیت ، کراس فیت ، فیتنس ، تی آر ایکس ، تی ار ایکس ، TRX ، Crossfit ، Fitness ، سایت کراسفیت ، سایت فیت کراسفیت ، برنامه غذایی ورزشی ، برنامه ورزشی ، مربی کراسفیت، فروش لوازم ورزشی ، فروشگاه ورزشی ، فروشگاه فیت کراسفیت ، مشاوره ورزشی،احمد حیدری،ahmdheydari،عصب سیاتیک،درد سیاتیک

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار + 14 =