رفتن به محتوا

مایوکاین های مؤثر در افزایش حجم عضلانی (هایپرتروفی)

مایوکاین چیست؟ مایوکاین ها بر اساس چه فاکتور هایی بر حجم عضلانی( هایپروفی) تاثیر دارند؟ 

“مایوکاین ها” سایتوکاین هایی هستند که از بافت عضلانی ترشح می شوند و می توانند تأثیرات بسزایی بر هایپرتروفی عضلانی داشته باشند. در این مقاله به طور کاملا تخصصی به برخی از آنها می پردازیم:

  • فاکتور رشد مکانیکی (Mechano Growth Factor): اعتقاد بر این است به دنبال اجرای تمرینات مقاومتی، فعال شدن فاکتور رشد مکانیکی آغازین رشد عضلانی می باشد. همچنین به تنظیم افزایشی فرآیندهای آنابولیکی و تنظیم کاهشی فرآیندهای کاتابولیکی کمک می کند و در پاسخ های اولیه سلول های ماهواره ای به محرک های مکانیکی نیز درگیر می باشد.
  • اینترلوکین ها (Interleukins): به منظور کنترل و هماهنگی پاسخ های ایمنی بعد از فعالیت ورزشی، اینترلوکین های متعددی ترشح می شود که از میان آنها، اینترلوکین شش بیشتر مورد مطالعه قرار گرفته است. به نظر می رسد اینترلوکین شش به وسیله تکثیر سلول های ماهواره ای و انتقال هسته از سلول های ماهواره ای به تار عضلانی، به هایپرتروفی کمک کند.
  • مایوستاتین (Myostatin):
    به عنوان تنظیم کننده منفی رشد عضلانی در نظر گرفته می شود. فعال شدن مایوستاتین سنتز پروتئین تارهای عضلانی را کاهش می دهد و ممکن است فعال شدن سلول های ماهواره ای را نیز سرکوب کند.
  • فاکتور رشد کبدی (Hepatocyte Growth Factor):
    به وسیله سنتز نیتریک اکساید و احتمالا کلسیم کالمودولین فعال می شود. اعتقاد بر این است که این فاکتور نقش مهمی در فعال کردن سلول های ماهواره ای خاموش و غیر فعال دارد.
  • فاکتور مهار کننده لوکمیا (Leukemia Inhibitory Factor): به وسیله رهایش کلسیم که مرتبط با تمرینات مقاومتی می باشد، افزایش می یابد. اعتقاد بر این است که این فاکتور به صورت پاراکراینی روی سلول های ماهواره ای مجاور اثر گذاشته و به تکثیر آنها کمک می کند.

منبع:
Schoenfeld, B. (2016). Science and Development of Muscle Hypertrophy. Human Kinetics.

نگارنده: معصومه حسینی

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هشت − هشت =