رفتن به محتوا
 مصرف آسپرین خوب یا بد؟

 مصرف آسپرین خوب یا بد؟

 مصرف آسپرین خوب است یا بد؟ چه تاثیراتی دارد؟ 

یکی از داروهای پرمصرف در کشور ما، آسپرین است که طیف وسیعی از مردم خودسرانه و بدون مشورت با پزشک آن را مصرف می کنند. این دارو بدون نسخه ی پزشک در داروخانه ها قابل تهیه است. علیرغم اینکه اثرات مثبت ضدالتهابی و نقش درمانی آن در طیفی از بیماری های قلبی_عروقی مشخص شده است، اما باید در نظر داشت که آسپرین عوارض جانبی بسیاری نیز دارد.

متأسفانه مصرف این دارو در بین ورزشکاران حرفه ای مخصوصا در بدنسازان، بسیار شایع است. توجیه شان هم این است که خون را رقیق می کند! ظاهرا این مربیان و ورزشکاران، دستگاه گردش خون را با پارچ شربت اشتباه گرفته اند! رقیق شدن خون یک فرایند بسیار پیچیده ی بیوشیمیایی است که هرگونه تداخل در این مسیرهای متابولیکی می تواند عوارض جبران ناپذیری را ایجاد کند.

بر اساس توصیه ی سازمان غذا و دارو ایالات متحده ( به عنوان معتبرترین سازمان غذا و داروی جهان)، مصرف درازمدت آسپرین می تواند عوارض بسیاری داشته باشد. این وظیفه ی پزشک آگاه است که تشخیص دهد آیا فواید آن بیشتر از ضررهایش است یا خیر. یکی از شایع ترین عوارض آسپرین، افزایش ریسک خونریزی بخش فوقانی دستگاه گوارش ( مانند معده) حتی در دوزهای پایین است.

اخیرا مقاله ای در ژورنال بسیار معتبر New England Journal Of Medicine
به چاپ رسیده است که حاصل مطالعه ی ۵ ساله بر روی بیش از ۱۹۰۰۰ فرد مسن ظاهرا سالم ( فاقد بیماری) می باشد. این مطالعه ی عظیم نشان داد که مصرف آسپرین، مرگ ومیر ( ناشی از تمام عوامل) را افزایش می دهد. به نظر می رسد بایستی بیش از پیش، مراقب مصرف این دارو باشیم. آسپرین به هیچ وجه داروی پیشگیری از هیچ بیماری، بدون توصیه پزشک، نیست. هر چند برخی از پزشکان ناآگاه هم مثل نقل و نبات به هر کسی که مارکرهای مرتبط به بیماری های قلبی_عروقی شان افزایش می یابد، تجویز می کنند.

نکته اول:
همه جای دنیا، پزشکان هم با احتیاط آسپرین تجویز می کنند، در ایران برخی از مربیان دانا به هر کسی که دوره ی استروئیدی بر می دارد، می گویند آسپرین بخور خونت رقیق شه!

نکته دوم:
آسپرین تداخلات دارویی بسیاری دارد و حتی پزشک متخصص هم نیاز به دریافت شرح حال از تاریخچه ی حساسیت دارویی و دریافت مکمل های غذایی، دارو و مصرف مشروبات الکلی دارد.

نگارنده: معصومه حسینی

✍منابع:
?McNeil, et al. ” Effect of aspirin on all_cause mortality in the healthy elderly. “New England Journal of Medicine (2018)
? Sqrensen, et al. ” Risk of upper gastrointestinal bleeding associated with use of low-dose aspirin”. The American journal of gastroenterology 95.9 (2000): 2218-2224.

 

کراسفیت ، فیت کراسفیت ، کراس فیت ، فیتنس ، تی آر ایکس ، تی ار ایکس ، TRX ، Crossfit ، Fitness ، سایت کراسفیت ، سایت فیت کراسفیت ، برنامه غذایی ورزشی ، برنامه ورزشی ، مربی کراسفیت، فروش لوازم ورزشی ، فروشگاه ورزشی ، فروشگاه فیت کراسفیت ، مشاوره ورزشی،احمد حیدری،ahmdheydari،مصرف آسپرین، اسپرین

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 × 4 =