رفتن به محتوا
عوارض چاقی

چاق شدن را جدی بگیرید!

چاقی چه مشکلاتی را در پی دارد؟ آیا بین چاقی و بیماریهای مختلف ارتباطی وجود دارد ؟؟ عوارض چاقی چه تعریفی دارد؟؟؟

عوارض چاقی را جدی بگیرید!!!

هرگاه انرژی دریافتی افراد بیش از انرژی مصرفی‌شان باشد، ضمن برهم خوردن تعادل قد و وزن، با انباشت توده‌های چربی در ناحیه باسن یا شکم، چاقی باسنی ( گلابی شکل) یا چاقی شکمی ( سیبی شکل) و در مواردی هر دو چاقی بروز می‌کند.

پدر بیماری هرچه که باشد مادرش چاقی است…

شاید در بعضی موارد این اصطلاح صحیح باشد ،چاقی با بیماری‌های مختلف در ارتباط است که یا خود چاقی عامل بیماری است یا می‌تواند باعث تشدید بیماری شود خیلی از بیماری ها و سرطان‌ها ثابت شده که با چاقی در ارتباط هستند و خیلی از بیماری های دیگر نیز مطمئن باشید که با پیشرفت بیشتر علم به ارتباط آنها با چاقی پی می‌برند.

عوارض چاقی:

فشار خون ، چربی خون ، آترواسکلروز ، سنگ های کیسه صفرا ، سیروز کبدی ، آرتریت ها ، بیماری های قلبی عروقی ، نقرس ، واریس ، نازایی ، هیرسوتیسم ، سرطان‌ها ، دیابت ، آپاندیس و بیماریهای دیگر به گونه‌ای می‌توانند با چاقی در ارتباط باشند.

نباید گول عدم افزایش وزن را بخوریم چون ممکن است وزن بدن شخصی اضافه نشود اما افزایش چربی دور شکم برایش مشکل ساز شود.

پژوهشگران عوارض چاقی بدن شناسایی کرداه اند که می تواند موجب کاهش طول عمر انسانها گردد.

سنگ های صفرایی:

سنگ های صفرایی در افراد چاق فراوان تر است ولی علت مرگ تعداد زیادی از مبتلایان به سنگ های صفرایی و آپاندیسیت ناشی از خطرات جراحی بیهوشی در افراد چاق می باشد.

بیماریهای قلبی عروقی:

وجود رابطه مثبت بین چاقی و بیماریهای قلبی عروقی و کلیه و اختلالات چربی ها نتیجه روز افزون مرگ ناشی از آنها در جوامع پیشرفته است ، ثابت شده است که فشار خون در افراد چاق نسبت به افراد عادی دو و نیم برابر بیشتر است و آترواسکلروز نیز در افراد چاق نسبت به افراد عادی دو برابر بیشتر است چربی خون نیز در افراد چاق بیشتر می باشد که اینها عامل مهمی در ناراحتی های قلبی عروقی و سکته‌های قلبی و مغزی می باشد.

آرتریت ها و یا دردهای استخوانی:

این گونه مشکلات  مثل کمردرد و زانو درد هستند.

استخوان بندی هر فرد برای وزن ایده آل اوست و وقتی فردی اضافه وزن دارد استخوان بندی وی فشار وارد می شود ولی در بعضی افراد که جوان هستند و یا دارای مشاغلی می باشند که فشار کاری و فشار به استخوان ها در آنها کمتر هست دیرتر بروز می کند، ولی با افزایش سن می تواند خودش را نشان دهد و دچار کمر درد و زانو درد شوند.

یک مرد ۵۰ کیلوگرمی وقتی زانو می‌زنند به هر زانویش ۵۰ کیلوگرم فشار وارد میشود، اگر این فرد ۱۰ کیلوگرم اضافه وزن داشته باشد وقتی زانو می‌زند به هر زانویش ۱۰۰ کیلو فشار وارد می‌کند و به همین ترتیب هر چه اضافه وزن بیشتر باشد فشار وارده به استخوان بندی ها بیشتر می باشد و همچنین ثابت شده است اگر ۵ کیلوگرم از وزن اضافه را کم کنیم ۵۰ درصد از دردهای استخوانی کم می‌شود.

در حال حاضر بهترین درمان آرتریت ها کاهش وزن همراه با یک ورزش سبک مثل پیاده روی یا شنا می باشد و در اکثر موارد داروهای موجود کمک کننده برای کاهش درد و التهاب می باشد و درمانی نیستند.

نقرس:

این بیماری ناشی از اختلال در سوخت و ساز بر اینها است که با بالا رفتن اسید اوریک خون و رسوب اورات های سدیم به نام تافل در مفاصل و نسوج اطراف قابل تشخیص است.

در نقرس نقش متابولیکی آن ویژگی ارثی دارد. خیلی‌ها فکر می‌کنند که افرادی که نقرس دارند فقط نباید گوشت قرمز مصرف کنند ، در صورتی که حتی گوشت سفید و حبوبات نیز اگر زیاد مصرف شود می‌تواند اسید اوریک خون را بالا ببرد و منشا و منبع اسید اوریک سلول های گیاهی و حیوانی هر دو نوع کلوپروتئین می باشد.

دیابت یا افزایش قند خون نیز ثابت شده که با چاقی در ارتباط می باشند و در افراد چاق نسبت به افراد عادی ۴ برابر بیشتر می باشد.زیرا افزایش چربی باعث افزایش مقاومت بدن به اثر هورمون انسولین می شود. لذا این هورمون نمی تواند با مقادیر نرمال قبلی، وظیفه ی خود را که کنترل قند خون است، به درستی انجام دهد و قند خون بالا می رود.

اختلال در چربی های خون:

رژیم های غذایی که دارای مقدار زیادی چربی های اشباع شده مثل گوشت قرمز یا غذاهای سرخ شده هستند، می توانند علاوه بر ایجاد چاقی باعث بالا رفتن کلسترول بد خون (به نام LDL) شوند.

چاقی همچنین باعث پایین آمدن سطح کلسترول خوب خون (به نام HDL) و بالا رفتن سطح تری گلیسیرید خون می شود.

تری گلیسیریدها بیشترین میزان چربی در غذاهای شما و همچنین بیشترین درصد چربی در بدن شما را شامل می شوند، و در طولانی مدت اختلال در سطح چربی های خون، باعث تصلب شرائین ( گرفتگی عروق) می شود، زیرا چربی های اضافه در جدار رگ ها رسوب می کنند. تصلب شرائین (گرفتگی عروق) خود باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر و سکته ی مغزی می شود.

مشکلات روحی و روانی:

چاقی می‌تواند عاملی برای مشکلات روحی روانی برای فرد باشد فرد به خاطر چاقی لباس های مورد علاقه خود را نمی تواند بپوشد و در جمع و ورزش های گروهی نیز نمی تواند شرکت کند همه اینها میتواند در دراز مدت باعث بیماری های روحی روانی شوند این مشکل در خانمها بیشتر نمایان است.

هیرسوتیسم و نازایی:

چاقی باعث افزایش هورمون آندروژن و به دنبال آن افزایش هیرسوتیسم می‌شود و از طرفی از تبدیل هورمون آندروژن به استروژن آزاد پلاسما ، باعث افزایش استروژن و کاهشFSH  و کاهش تخمک گذاری و کاهش بارداری می‌شود.

و همچنین استروژن آزاد بدون پروژسترون ممکن است میزان کانسر پستان و رحم و کولون (روده بزرگ) را افزایش دهد.

واریس:

واریس در اشخاص لاغر و چاق دیده می شود، ولی درصد آن در چاقها بیشتر است.

نارسائی تنفسی:

مسلماً حرکت انسانهای چاق و فعالیت بدنی آنها باعث نارسائی تنفسی و نفس نفس زدن آنها می شود، زیرا در فعالیت این افراد به دلیل زیادی وزن، قلب مجبور است با سرعت بیشتری کار کند

(درست مثل زمانی که فرد ورزش می کند یا می دود)

توقف تنفس در خواب:

توقف تنفس در خواب، خصوصاً در افراد چاقی که زیاد خور خور می کنند، دیده می شود.

سپاس از حسن توجه شما

باسایت فیت کراسفیت همراه باشید، در ادامه مقاله هایی در مورد نحوه استفاده از یک رژیم غذایی و اندازه ی بعضی از موادغذایی صحبت می کنیم.

نویسنده: عاطفه کردلو

منبع: مجموعه کتاب سبز ، دانستیهای پزشکی

 

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

19 + نه =