مواد معدنی ویژه؛ روی منیزیم پتاسیم چه مواد معدنی گفته میشود؟ هرکدام چه منبعی را شامل میشوند؟ چه تاثیری بربدن دارند؟
مواد معدنی ویژه؛ روی منیزیم پتاسیم
منیزیم
منیزیم نقش مهمی در بدن انسان دارد. از جمله: در بازسازی ذخایر گلیکوژن کبد و عضله، در تولید آنتی اکسیدان موسوم به گلوتاتیون، مولکول تولید کننده انرژی در بدن به نام آدنوزین سه فسفات به شکل ترکیب شده با منیزیم وجود دارد، در ساختار استخوانها وجود دارد، تأمین انرژی در فعالیتهای ورزشی.
بر اساس تحقیقات ۷۵ درصد مردم از کمبود منیزیم رنج میبرند، پس در ورزشکاران هم این کمبود وجود خواهد داشت. ضعف عضلات و استخوانها از عوارض کمبود منیزیم در بدن میباشد. نباید در استفاده از مکمل های منیزیم زیاده روی شود. زیرا باعث پوکی استخوان ها میشود.
منایع منیزیم را میتوان در آجیل، نخود فرنگی، غلات، لوبیا و سبزیجات برگ پهن تیره و شکلات وجود دارد. ۳۵۰ میلیگرم منیزیم برای استفاده روزانه کافی میباشد.
روی
روی یک مکمل مهم در عملکرد ورزشکاران است زیرا در تولید انسولین نقش دارد. روی در عملکرد بیش از ۱۰۰ آنزیم به ویژه آنزیم های مؤثر در ساخت عضلات نقش دارد. از آن جایی که روی از تعریق و ورزش از بین میرود ورزشکاران نیاز بیشتری به استفاده از آن دارند.
منابع گوشت شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ و غلات کامل میباشد. نیاز روزانه روی در مردان ۱۵ میلیگرم و در زنان ۱۲ میلیگرم است.
پتاسیم
نقش پتاسیم در حفظ فشار خون طبیعی در انتقال تکانه های عصبی ،پتانسیل غشای سلول ها انقباضات سلول عضلانی بسیار مهم می باشد که ۹۰ تا ۱۰۰ درصد پتاسم در روده جذب میشود و وارد گردش خون میشود. مصرف بیش از اندازه پتاسیم باعث به وجود آمدن تغییرات زیادی در نوار قلبی و گاهی باعث اسهال میشود.
پتاسیم در سلولهای عضلات، درون گلیکوژن ذخیره میشود که تجزیه گلیکوژن منجر به آزاد شدن پتاسیم میشود. دفع پتاسیم از راه عرق در جریان ورزش زیاد نیست بلکه در مقدار زیاد از ادرار دفع میشود. پتاسیم داخل سلولی برای جبران پتاسیم از دست رفته وارد فضای خارج سلول میشود. با اینکه افت پتاسیم در جریان ورزش کم میباشد ولی ممکن است ورزشکار به پتاسیم بیشتری احتیاج داشته باشد چرا که در زمان بازیابی ذخایر گلیکوژن پتاسیم هم بیشتر مصرف میشود. استفاده ۲ گرم پتاسیم در روز برای افراد معمولی کافی میباشد. ورزشکاران مقدار ۲ تا ۵/۳ گرم در روز باید پتاسیم مصرف کنند.
منابع پتاسیم را میتوان در : موز، سیبزمینی و انواع گوشت.
منبع: تغذیه و مکملهای غذایی در ورزش
نویسنده: مهسا حاجیلو
بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!