رفتن به محتوا
سیب

از فواید سیب چه میدانید؟

سیب میوه دوستداشتنی

میوه ای خوش طعم، ترد و یکی از محبوب‌ترین میوه‌ها در بین دوستداران تناسب اندام ها است. وجود مواد مغذی مختلف در سیب و خواص منحصر به فرد آن باعث شده است که این ضرب المثل در مورد سیب بیان شود: «با خوردن یک عدد سیب در روز، از دکتر دور بمانید »

سیب از کجا اومده؟ 

سیب از درختی که متعلق به خانواده گلسرخیان  rosacea است به دست می آید. این درخت بومی آسیای مرکزی مانند قزاقستان است.  پس از هزاران سال کشت در آسیا و اروپا، توسط مهاجران اروپایی به آمریکای شمالی برده شد. امروز کشت آن در بسیاری از نقاط جهان از جمله ایران به عنوان یک محصول بزرگ تجاری رشد کرده است.

 یکی از بهترین انتخاب هاست چرا؟  الان میگم

این میوه دارای مجموعه ای از انواع مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان ها است. پژوهش های علمی نشان می دهد که سیب برای رشد مطلوب، تکامل و توسعه سلامت کلی انسان ها بسیار ضروری است. کالری سیب بسیار کم است؛ ۱۰۰ گرم سیب تازه  فقط ۵۰ کالری انرژی فراهم می کند. بنابراین اگر می خواهید خوراکی سالمی را میل نمایید، پس یکی از بهترین انتخاب ها سیب است.

 کمک به کاهش وزن

این میوه غنی از فیبرهای غذایی است که از جذب لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL ) رژیم غذایی یا کلسترول بد در روده ممانعت می کند. این فیبرها  همچنین نقش پررنگی در سلامت روده ی بزرگ دارند و یکی از عواملی هستند که در پیشگیری از سرطان های دستگاه گوارش معرفی می شوند. شاخص قندی ( GI) در سیب پایین است و در محدوده ۲۹ تا ۴۴ قرار می گیرد.  به دلیل داشتن فیبر بالا، سیرکنندگی و کالری کم، جهت کاهش وزن سالم و بی خطر به کار می رود، به خصوص اگر در میان وعده ها یا قبل از وعده های غذایی اصلی میل شود.

 سلامتی

این میوه غنی از گیاه مغذی هایی مانند  فلاونوئید ها و پلی فنول ها است. برخی از فلاونوئیدهای مهم در سیب عبارتند از کوئرستین ، اپیکاتچین ، کلروژنیک اسید  و پروسیانیدین  است. این ترکیبات خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. قدرت آنتی اکسیدانی ان براساس ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن (ORAC ) 5900 میکرومول TE در ۱۰۰ گرم است و از این لحاظ بی نظیر است. این میوه حاوی تارتاریک اسید  است که علاوه بر خاصیت آنتی اکسیدانی، باعث طعم ترش آن نیز می شود از دیگر آنتی اکسیدان های طبیعی که در ان دیده می شود ویتامین سی و بتاکاروتن است. در مجموع این ترکیبات به بدن کمک می کنند تا از اثرات مضر رادیکال‌های آزاد در امان باشد.

 

نگارنده:معصومه حسینی

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × سه =