رفتن به محتوا
مصرف سویا

ارتباط مصرف سویا با انواع سرطان و بیماری های قلبی عروقی

مضرات مصرف سویا در چیست؟

خواص درمانی سویا چیست؟ 

ایا مصرف سویا باعث ایجاد سرطان میشود؟

 

اول بیاییم با فراورده های سویا بیشتر اشنا بشیم:

سویا از دانه های خوراکی و بخشی از خانواده نخود است که امروزه از محصولات اصلی جهان محسوب میشود لوبیـای سویا در رده حـبوبـات قـرار دارد و یک گیاه استوایی، بومی جنوب شرقی آسیا می‌باشد و فاقد کلسترول بوده و مقدار اسیدهای چرب اشباع  در آن پایین است.

توفو توفو همان پنیر سویا است که از دلمه شدن پروتئین شیر سویا به دست می‌آید.

روغن سویا روغن سویا روغن استخراج شده از دانه سویا است. این روغن بدون کلسترول بوده و چربی اشباع شده کمی دارد.

شیر سویا برخی افراد به دلیل فواید شیر سویا برای درمان یبوست و مشکلاتی که باعث اختلال در هضم و دستگاه گوارش می‌شود این نوشیدنی را انتخاب می‌کنند. برخی از تاثیر شیر سویا بر قلب، کلسترول و فشار خون است

نکته سلامتی: شیر بر پایه سویا و شیر گاو بدون لاکتوز می‌تواند جانشین خوبی به جای شیر مادر باشد و برای مادرانی که رژیم گیاه‌خواری را برای فرزند خود ترجیح می‌دهند، شیر سویا انتخاب مناسبی است.

سس سویا سویا سس یکی از معروف‌ترین محصولات سویا در سرتاسر دنیاست. ماده‌ی طعم‌دهنده‌ای است که از سویا و گندم تخمیرشده به‌دست می‌آید

سوال اول :مضرات مصرف سویا در چیست؟

  • آلرژی و حساسیت به سویا معمول بوده و اگر شما به سویا و یا سایر اعضای خانواده سویا حساسیت دارید، نباید آن را مصرف نمایید. نشانه‌های حساسیت به سویا متفاوت بوده و می‌تواند شامل آب ریزش بینی، التهاب دستگاه گوارش و یا افت فشار ناگهانی شود.
  • افرادیکه دچار کم خونی، فیبروز کیستیک یا اختلالات تیروئید، معده، روده، سیستم ایمنی و قلبی دارند، باید با احتیاط مصرف شود.
  • افراد مبتلا به نقرس بهتر است مصرف سویا را کم و محدود نمایند.

سوال دوم:خواص درمانی سویا چیست؟ 

دیابت نوع ۲ سویا ممکن است بتواند تاثیرات مفیدی بر سطح قندخون در افراد دیابتی داشته باشد.

 فشارخون بالا سویا می‌تواند فشارخون را کاهش دهد

همچنین بر حساسیت ، سرطان نیز تاثیر مثبت دارد.

ارتباط  سویا و فرآورده های سویا با انواع سرطان و بیماری های قلبی عروقی

 

در رابطه با سوال اخر:

مصرف سویا و احتمال ایجاد سرطان

 

همواره یکی از نگرانی‌ها در جامعه در‌ مورد مصرف سویا و فرآورده‌های آن احتمال ایجاد سرطان پستان به دلیل وجود ترکیبات فیتواستروژنیک است. البته نباید فراموش کنیم که این تنها یک باور عمومی بوده و تاکنون به طور عمده در مطالعات علمی نشان داده نشده بود. در سال‌های اخیر مطالعات کوهورت زیادی در مورد ارتباط سویا با انواع سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی انجام شده اما برای اولین بار یک مطالعه‌ی متاآنالیز بزرگ بر روی ۲۳ مطالعه با حجم نمونه‌ی بیش از ۳۳۰ هزار نفر صورت گرفته است که طی آن می‌توان با اطمینان گفت که سویا و فرآورده‌های آن می‌تواند باعث کاهش ریسک انواع سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی گردد.

براساس نتایج این آنالیز، به ازای هر ۵ گرم مصرف پروتیین سویا در روز، خطر سرطان پستان ۱۲٪ کاهش می‌یابد. از سوی دیگر، به ازای مصرف هر ۱۰ میلی‌گرم ایزوفلاونوییدهای سویا در روز، مرگ و میر ناشی از سرطان پستان ۹٪ و مرگ و میر ناشی از مجموع سرطان‌ها ۷٪ کاهش می‌یابد.

مصرف سویا همچنین با کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان معده، کولورکتال، ریه و همچنین بیماری‌های قلبی عروقی ناشی از ایسکمی در ارتباط است. به علاوه، در شاخص تمامی انواع مرگ و میر، افرادی که بیشترین میزان مصرف ایزوفلاونویید‌های سویا را دارند، نسبت به افرادی که کمترین میزان مصرف را دارند، دارای میزان مرگ و میر کمتری می‌باشند.

این مقاله‌ی بسیار با کیفیت که در ژورنال تخصصی آکادمی تغذیه و ‌رژیم‌شناسی آمریکا چاپ شده است، همگام با مطالعات پیشین اما این بار با ضریب اطمینان بالاتری ثابت کرد که نگرانی در مورد مصرف سویا وجود ندارد و می‌توان با خیال راحت این منبع با ارزش پروتیین (از نظر کمیت و کیفیت) را مصرف نمود.

نکته:
قسمت جالب این مقاله این است که به تحریر و آنالیز محققین ایرانی (دانشگاه تهران و کرمانشاه) صورت گرفته است. آماده‌سازی چنین مقاله‌ای در چنین سطحی کار سخت و زمانگیری است؛ واقعا دمشون گرم کار بزرگی انجام دادن.

نگارنده: معصومه حسینی

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

8 + 10 =