رفتن به محتوا
کمر درد

کمردرد (علائم ، علل و درمان)

دلایل مختلف کمر درد چیست؟ بهتری راه حل ها برای در مان کمر درد کدام است؟ 

بیشتر ما در برخی از مراحل زندگی خود به درد کمر دردناک مبتلا می شویم ، درد کنر یکی از رایج ترین مشکلاتی است که علت عمده مراجعه روزانه به کلینیک های فیزیوتراپی است.
نواحی پشت شامل قفسه سینه (قسمت فوقانی و میانی پشت) ، کمر (پایین کمر) و ساکرال (پایه ستون فقرات ما) است. پشت شما یک ساختار پیچیده است که از استخوان ها ، عضلات ، رباط ها ، تاندون ها و دیسک ها (پدهای غضروف مانند) تشکیل شده است که به عنوان بالشتک بین مهره ها (بخش های) ستون فقرات شما عمل می کنند.

هر کسی می تواند به کمر درد مبتلا شود اما برخی از مواردی که خطر شما را افزایش می دهد شامل موارد زیر است:
_سالخوردگی

_آمادگی جسمانی ضعیف

_اضافه وزن داشتن

_وراثت

_شغل شما

_سیگار کشیدن

دلایل مختلف کمر درد

  • علائم کمردرد چیست؟

علائم کمردرد ممکن است شامل موارد زیر باشد:
درد مداوم یا سفتی در هر نقطه از ستون فقرات درد در گردن ، قسمت فوقانی کمر یا پایین کمر دردی که از پاشروع تا پشت شما گسترش می یابد، انعطاف پذیری محدود یا کاهش دامنه حرکتی در پشت، عدم توانایی در صاف ایستادن عدم توانایی در یک وضعیت (نشستن یا ایستادن) برای مدت زمان طولانی
چگونه ایجاد می شود؟
دلایل کمردرد بسیار زیاد است – بعضی از آنها قابل اجتناب است و برخی دیگر غیر قابل اجتناب است. دلایل اصلی کمر درد عبارتند از:
فشار عضله یا رباط
این آسیب می تواند به دلیل بلند کردن مکرر اجسام سنگین ، بلند کردن نادرست اجسام ، یک حرکت ناخواسته ناگهانی ، خوابیدن در یک موقعیت نامناسب یا چیزی به اندازه ساده گرم نشدن یا خنک شدن مناسب قبل و بعد از ورزش باشد.

آرتروز (ساییدگی) ، آرتریت روماتوئید می توانند در کمر درد نقش داشته باشند.
دیسک بیرون زده یا پاره شده
مواد نرم داخل دیسک ممکن است از جای خود بیرون زده و یا پاره شود و گاهی باعث درد موضعی کمر شود. بعضی اوقات ممکن است دیسک های بیرون زده شده ریشه درد شما نباشند زیرا ممکن است بسیاری از ما با وجود “بیرون زدگی ” به هیچ وجه کمردرد نداشته باشیم .

  • سیاتیک

اگر دیسک برآمده به عصب اصلی که از پایین پای شما حرکت می کند فشار وارد کند ، می تواند باعث ایجاد درد سیاتیک شود.
وضعیت بد وضعیت بدن
مواردی از قبیل درست نبودن میز کار در محل کار یا نداشتن صندلی ماشین در ارتفاع مناسب برای همه شما می تواند در وضعیت بد وضعیتی بدن و در نتیجه کمردرد نقش داشته باشد.
بیماری های اکتسابی و بی نظمی های اسکلتی
اگر ستون فقرات به روشی غیرطبیعی مثلا اسکولیوز خم شود ، کمر درد می تواند ایجاد شود. سایر موارد از جمله سنگ کلیه ، عفونت و فیبرومیالژیا نیز می توانند در کمر درد نقش داشته باشند.

  • بارداری

برخی از تغییرات هورمونی که زنان در دوران بارداری با آن روبرو می شوند می توانند به کمردرد و همچنین اضافه شدن فشار بیشتر به پشت نیز کمک کنند.

  • کمر درد با منشائ کلیه ها

از علل دیگر کمر درد می توان به بیماری های کلیوی(سنگ کلیه، عفونت کلیه و …) اشاره کرد که نیازمند بررسی به واسطه دکتر متخصص می باشد

این همیشه قسمت دشوار است ، آیا شما تحمل این درد را دارید و امیدوارید که ظرف چند روز برطرف شود یا اینکه حتما باید به متخصص مراجعه نمایید.
خوب قبل از هر چیز شما باید تشخیص دهید که چگونه درد شما شروع شده است و از کجا درد ایجاد می شود و بیشتر اوقات شما برای این کار به کمک یک متخصص فیزیوتراپی نیاز خواهید داشت.
اگر از کمر درد حاد رنج می برید ، به احتمال زیاد مجبور به مصرف برخی از داروهای ضد التهاب برای کاهش التهاب هستید (که باید با پزشک خود در میان بگذارید). یخ و یا گرما درمانی نیز می تواند در این مرحله حاد توصیه شود که توسط متخصص فیزیوتراپی توصیه می شود.
اگرچه ممکن است احساس کنید که بهترین گزینه استراحت در رختخواب است اما بر اهمیت پرهیز از استراحت طولانی مدت در رختخواب تأکید فراوان شده است زیرا می تواند منجر به تحلیل عضلات شود که می تواند کمردرد شما را بیشتر تشدید کند. اگر مرحله “حاد ۴۸ ساعت” را پشت سر گذاشتید ، اطمینان حاصل کنید که کمی پیاده روی می کنید ، اگر به استراحت نیاز دارید یا درد بیش از حد احساس می شود ، بیشتر استراحت نمایید.

در صورتی که قبلاً این کار را انجام نداده اید ، قدم بعدی مراجعه به فیزیوتراپیست می باشد. تکنیک های مختلف درمانی مانند گرما ، ماساژ ، ….. را انجام داده، همانطور که درد شما کاهش می یابد تحرک کمر شروع به بازگشت به حالت طبیعی می کند ، فیزیوتراپیست می تواند تمرینات خاصی(کاردرمانی) را به شما آموزش دهد که ممکن است به بهبود انعطاف پذیری و تقویت عضلات اصلی پشت و شکم کمک کند و نمونه از تمرینات مناسب برای کمر درد را می توانید از اینجا  مطالعه کنید. همچنین راه های بهبود وضعیت بدن شما را مورد بحث قرار میدهند و بیش از همه می توانند به شما یاد دهند که استفاده منظم از این تمرینات می تواند از بازگشت درد جلوگیری کند.
بنابراین اگر کمر درد را تجربه می کنید روشهای فوق را امتحان کنید.

در ادامه از مقاله مرتبط با علل کمر درد در کودکان را از اینجا در سایت فیت کراسفیت دنبال کنید.

نگارنده و مترجم :فاطمه باقری
منبع:thephysiocompany

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

10 − 7 =