رفتن به محتوا
انواع آسیب های مغزی

علائم و انواع آسیب های مغزی

 

انواع آسیب های مغزی به چه شکل است؟ چگونه میتوان ضربه مغزی را تشخیص داد و چه تاثیراتی در دراز مدت دارد؟ 

 

بخش اول مقاله انواع آسیب های مغزی

 

آسیب‌ های مغزی ممکن است دربرگیرنده یک یا چند مورد از عوامل زیر باشد:

?آسیب به سلول‌های مغزی شاید به ناحیه‌ای محدود شود که درست زیر محل ضربه در جمجمه قرار دارد. هر ضربه و یا تکان شدید ‌می‌تواند چندین نقطه آسیب ایجاد کند، زیرا مغز در جمجمه به جلو و عقب جابه‌جا ‌می‌شود. تکان چرخشی و یا پیچشی شدید ‌می‌تواند ساختارهای سلولی را پاره کند.
برای مثال، انفجار ناشی از هر ماده محترقه ‌می‌تواند آسیب‌های گسترده‌ای ایجاد کند.

شیئی که به درون جمجمه نفوذ ‌می‌کند موجب آسیب جبران‌ناپذیر شدید به سلولهای مغز، عروق خونی و بافت محافظ پیرامون مغز ‌می‌شود. خونریزی درون یا اطراف مغز، تورم و لخته شدن خون ‌می‌توانند انتقال اکسیژن به مغز را مختل کنند و باعث آسیب گسترده‌تر شوند.
رویدادهای شایعی که به آسیب مغزی منجر ‌می‌گردد، عبارتند از:

?سقوط:
افتادن از تختخواب، سر خوردن در حمام، افتادن از پله‌ها، سقوط از نردبان و جاهای دیگر به طور کلی شایع‌ترین علت آسیب‌های مغزی به خصوص در افراد مسن و کودکان به شمار ‌می‌رود.

?تصادف‌های خودرویی:
برخورد میان اتومبیل‌ها، موتورسیکلت یا دوچرخه و عابرانی که درگیر چنین حوادثی ‌می‌شوند، یکی از علتهای شایع آسیب مغزی است.

?خشونت:
حدود ۲۰ درصد از صدمات ناشی از ضربه مغزی از خشونت ناشی ‌می‌شود، مانند زخم‌های گلوله، خشونت خانگی و یا سوء‌استفاده از کودکان. سندرم کودک تکان‌خورده به نوعی آسیب مغزی ناشی از لرزشهای شدید در بدن نوزاد ‌می‌گویند که به سلولهای مغز صدمه ‌می‌زند.

آسیب های ورزشی:

صدمات ناشی از ضربه مغزی

?ممکن است به خاطر صدمات برخوردی در ورزش‌هایی مثل فوتبال، بوکس، بیسبال، اسکیت بورد، هاکی و غیره به خصوص در میان جوانان رخ دهند.

انفجار مواد محترقه و صدمات جنگی:
انفجار مواد محترقه یکی از علت های شایع آسیب مغزی در مدت فعالیت یا خدمت در سازمانهای نظامی است. اگرچه مکانیسم آسیب هنوز به خوبی درک نشده، ولی بسیاری از محققان معتقدند که موج فشاری که از مغز ‌می‌گذرد به طور قابل‌توجهی عملکرد مغز را مختل ‌می‌کند.

 

آسیب‌ های مغزی همچنین از زخم عمیق، ضربات شدید به سر با گلوله یا ترکش، سقوط یا برخورد با خرده‌های انفجار ناشی ‌می‌شوند.

افرادی که بیشتر از همه در معرض خطر آسیب مغزی هستند عبارتند از:

?کودکان، به ویژه نوزادان تا ۴ ساله
جوانان، به ویژه کسانی که در سنین بین ۱۵ و ۲۴ هستند
بزرگسالان ۷۵ سال و بالاتر

تشخیص ضربه مغزی

پزشک؛ حافظه، توجه و عملکرد مغز فرد را بررسی می کند.
اگر آسیبی وجود داشته باشد، از فرد می خواهد اسکن مغز و ام آر آی انجام دهد. با استفاده از این روش ها، محل آسیب مشخص می شود.

ضربه مغزی و حافظه فرد
ضربه وارده به هر قسمت مغز می تواند ذخیره و بازیابی اطلاعاتی را تخریب کند، یعنی فرد برای مدتی حافظه اش را از دست می دهد. به همین خاطر فردی که دچار ضربه مغزی شده، مثلا روز تولد و آنچه که برای صبحانه خورده و یا تصادفی که منجر به این حادثه شده است را به یاد نمی آورد. بعد از ضربه مغزی، از دست دادن حافظه طبیعی است، اما این مشکل دائمی نیست و برطرف می گردد. اما اگر ضربه مغزی شدید باشد، مدت طولانی زمان می برد تا حافظه دوباره برگردد.

ضربه مغزی و تحرک بدنی
ضربه مغزی می تواند قسمتی از مغز را که به راه رفتن و حفظ تعادل فرد کمک می کند دچار آسیب کند.

اثرات درازمدت ضربه مغزی
ضربه مغزی شدید می تواند بر زندگی شما تاثیر داشته باشد. سخت فکر کردن، سخت حرکت کردن و عدم کنترل احساسات ممکن است رخ دهند. شواهدی نشان می دهد افراد دچار ضربه مغزی، ممکن است در سنین بالاتر دچار آلزایمر، پارکینسون و دیگر اختلالات مغزی شوند.

 

نگارنده : معصومه حسینی

 

کراسفیت ، فیت کراسفیت ، کراس فیت ، فیتنس ، تی آر ایکس ، تی ار ایکس ، TRX ، Crossfit ، Fitness ، سایت کراسفیت ، سایت فیت کراسفیت ، برنامه غذایی ورزشی ، برنامه ورزشی ، مربی کراسفیت، فروش لوازم ورزشی ، فروشگاه ورزشی ، فروشگاه فیت کراسفیت ، مشاوره ورزشی،احمد حیدری، آسیب ، آسیب مغزی ، انواع آسیب مغزی ، علایم آسیب مغزی، ضربه مغزی ، تشخیص ضربه مغزی 

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × 2 =