رفتن به محتوا
انسولین و اثرات آن بر بدن

انسولین و اثرات آن بربدن

انسولین چیست؟ انسولین در بدن چه نقشی دارد؟ چگونگی کاهش حساسیت به انسولین

انسولین و اثرات آن بر بدن

انسولین از سلول های بتای پانکراس در طول روز به مقدار کم و بعد از وعده های غذایی به مقدار زیاد ترشح میشود . اجازه میدهد که سلول قند را برای مصرف یا ذخیره جذب کند. به سلول ها دستور میدهد که چربی ذخیره کنند و جلوی شکستن چربی ذخیره شده را میگیرد . انسولین مهم ترین هورمون ذخیره چربی است . وقتی مقدار انسولین پایین است بدن میتواند از چربی به عنوان سوخت استفاده کند وقتی که مقدار انسولین بالاست بدن وارد فاز ذخیره میشود. اگر به اندازه ای که انرژی لازم دارید غذا بخورید تبدیل به سوخت میشود و اگر بیشتر از نیاز بدن غذا بخورید به عنوان چربی ذخیره میشود. بالا بودن انسولین در طولانی مدت میتواند باعث چاقی و سندروم متابولیک شود . زیاد خوردن شکر ، کربوهیدرات های ساده ی تصفیه شده و فست فود مقاومت انسولینی ایجاد میکند یعنی سلول ها حساسیتشان به انسولین را از دست می دهند و نمیتوانند قند را جذب کنند در نتیجه قند خون بالا می ماند و پانکراس هم مجبور میشود که انسولین بیشتری تولید کند در نتیجه کم کم از کار می افتد و فرد به دیابت نوع دو مبتلا میشود.

راهکارهایی برای نرمال کردن سطح انسولین و بهبود حساسیت به انسولین : کاهش و یا قطع مصرف شکر ، مصرف مقادیر بالای فروکتوز و سوکروز هم باعث مقاومت انسولینی و افزایش سطح انسولین می شود-پرهیز از خوردن خوراکی هایی که شاخص گلایسیمیک بالا دارند . این خوراکی ها ناگهان قند خون را بالا میبرند و در نتیجه مقدار زیادی انسولین در کوتاه مدت ترشح میشود که هم باعث ذخیره ی چربی میشود و هم قند خون خیلی پایین می آید که محرک اشتهاست و برای همین شما با این حال که تازه چیزی خوردید به دنبال چیز شیرین و کربوهیدرات بیشتر خواهید بود تا گرسنگی که در اثر افت قند ایجاد شده را از بین ببرید که در نتیجه باعث زیاد خوردن و افزایش وزن میشود . یکی از دلایلی که هرچه مواد شیرین کمتر بخورید،کمتر هم دلتان میخواهد همین است . برای همین است که میگوییم اگر میخواهید چیز شیرین بخورید به همراه غذا بخورید تا پروتئین ، چربی و فیبر موجود جذب قند را کند بکند و قند خون به طور ناگهانی بالا نرود که به دنبال آن انسولین زیاد هم ترشح نشود.

حتی خوردن یک میان وعده سالم مثل میوه به تنهایی میتواند همین مشکل را ایجاد کند و برای همین است که مثلا کمی بعد دوباره گرسنه هستید . خوب است که میوه را با مغز ، پنیر کاتیج ، ماست یونانی کم چرب بخورید تا پروتئین و چربی موجود در آنها جذب قند را کند بکند و در نتیجه انسولین زیادی ترشح نشده و شما برای مدت طولانی تری سیر بمانید همچنین میتوانید از نارگیل ، زیتون و حتی سینه ی مرغ استفاده کنید.

در انتها در یک جمع بندی چند توصیه به شما داریم: *پروتئین بخورید *امگا ۳ رادر رژیم غذاییتان بگنجانید *بطور منظم ورزش کنید * به اندازه کافی منزیم مصرف کنید.

نگارنده : مهسا حاجیلو

 

کراسفیت ، فیت کراسفیت ، کراس فیت ، فیتنس ، تی آر ایکس ، تی ار ایکس ، TRX ، Crossfit ، Fitness ، سایت کراسفیت ، سایت فیت کراسفیت ، برنامه غذایی ورزشی ، برنامه ورزشی ، مربی کراسفیت، فروش لوازم ورزشی ، فروشگاه ورزشی ، فروشگاه فیت کراسفیت ، مشاوره ورزشی،انسولین،اثرات انسولین بر بدن،نقش انسولین بر بدن، انسولین چیست

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سیزده − 12 =