رفتن به محتوا
انواع گیرش دست(زاویه دست) در بدنسازی

انواع گیرش دست(زاویه دست) در بدن سازی

انواع گیرش دست(زاویه دست) در بدن سازی چیست؟

انواع گیرش دست(زاویه دست) در بدن سازی

 دنیای بدنسازی، دنیای زاویه هاست. با کمی تغییر در زاویه دست و نوع گیرش فشار از بخشی از عضله کاسته و به بخش دیگر افزوده می شود. بنابراین شناخت کامل انواع گیرش، برای مربیان و ورزشکاران بسیار اهمیت دارد. به طور کلی، گیرش ها از دو منظر تقسیم بندی می شوند:
بر اساس وضعیت دست
بر اساس وضعیت انگشت شصت
که هر کدام طبقه بندی خود را دارد و در ذیل به آن می پردازم:
 طبقه بندی اول
 گیرش پرونیشن
در منابع لاتین این گیرش نام های متفاوتی از جمله:
، Pronation،Palms facing forward، Palm down، Thumbs pointing in|، Overhand،  Knuckle up
دارد. این گیرش رایج ترین نوع گیرش است. به زبان ساده، زمانی که پشت دست به سمت صورت و انگشتان شست به سمت هم است، گیرش پرونیشن است، مانند وضعیت دست ها در حرکت پرس سینه.
 گیرش سوپینیشن:
نام های دیگر آن در منابع لاتین:
Supination، ، Palm facing up)back)، Palms up، Underhand،  Reverseف  Knuckle down
می باشد. به بیان ساده، در صورتی که کف دست به سمت صورت و انگشتان شست در جهت مخالف هم باشند، گیرش سوپینیشن است. مانند وضعیت دست ها در حالت جلو بازو هالتر.
 گیرش خنثی:
نام های دیگر گیرش خنثی در منابع لاتین شامل:
Neutral،Palms facing eachother )in)، Palm inward، Thumbs ( pointing) forward،  Thumbs up،  Knuckle pointing out می باشد. شاخص ترین راه تشخیص این گیرش این است که کف دست ها به سمت هم می باشند. بدیهی است که اجرای این حرکت با هالتر صاف مقدور نمی باشد. گیرش خنثی را می توان با دمبل، هالتر اچ، برخی دستگاه ها مانند سرشانه پرس، و دستگیره وی (V)  مثلا در قایقی اجرا کرد.
گیرش بالا پایین یا میکس:
نام های دیگر آن
Over_under،Mixed، Alternating
بوده و در واقع یک دست به حالت پرونیشن و دست دیگر در حالت سوپینیشن است. مانند اجرای ددلیفت با شراگ.
 گیرش متغیر:
نام لاتین آن: Variable grip، می باشد. در گیرش متغیر، وضعیت گیرش در طول حرکت تغییر می کند و بین سه گیرش سوپینیشن، پرونیشن و خنثی ( و یا دو تا از آن ها) متغیر است. مانند حرکت پرس سرشانه آرنولدی.
طبقه بندی دوم
 گیرش بسته:
Closed grip، در این گیرش، انگشت شست دور هالتر یا میله ی دمبل حلقه می شود و میله به طور کامل توسط دست کاور می شود. این گیرش در طیف وسیعی از حرکات توصیه می شود.
 گیرش باز یا بدون انگشت شست:
Open، Thumbless، False grip
در این گیرش انگشت شست درگیر نمی باشد. در حرکات بسیار اندکی این گیرش توصیه می شود که مهم ترین آن حرکت مچ پا Wrist curl است.
✍ منابع
.NSCA’s Human Kinetic 656)2012)
.Bodybuilding anatomy, Human Kinetics, 2015
نگارنده:معصومه حسینی

کراسفیت ، فیت کراسفیت ، کراس فیت ، فیتنس ، تی آر ایکس ، تی ار ایکس ، TRX ، Crossfit ، Fitness ، سایت کراسفیت ، سایت فیت کراسفیت ، برنامه غذایی ورزشی ، برنامه ورزشی ، مربی کراسفیت، فروش لوازم ورزشی ، فروشگاه ورزشی ، فروشگاه فیت کراسفیت ، مشاوره ورزشی،انواع زاویه دست در بدنسازی،گیرش دست در بدنسازی،زاویه دست،زاویه دست در بدن سازی،

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

20 − هجده =