رفتن به محتوا
آسیب و دردهای عصبی

احساس آسیب و دردهای عصبی

آسیب و دردهای عصبی چگونه احساس می شود؟

چه شرایطی باعث ایجاد درد عصب میشود؟

 

افرادی که درد عصبی دارند آن را به روش های مختلف احساس می کنند. برای بعضی ها ، این یک درد مانند ضربات کارد در نیمه شب است. برای دیگران ، علائم می تواند شامل خارش مزمن ، سوزن سوزن شدن یا سوزش باشد که در تمام روز احساس می کنند. تحمل درد کنترل نشده عصب بسیار دشوار است. اما با درمان ، اغلب می توان آن را به میزان کافی کنترل کرد.

 درک درد عصب

قرار است درد یک هشدار باشد. وقتی دستتان خیلی به اجاق نزدیک می شود ، اعصاب سیگنال درد به مغز می فرستند – و قبل از اینکه خودتان را بسوزانید ، عقب می کشید. اما اگر آسیب عصبی داشته باشید ، آن سیستم کار نمی کند. اعصاب آسیب دیده ممکن است سیگنال های نادرستی ارسال کنندو شما احساس درد واقعی می کنید ، اغلب بدون دلیل. اعصاب آسیب دیده همچنین ممکن است باعث شود در هنگام آسیب دیدگی احساس درد نکنید.

محرک های درد عصبی

برخی متوجه می شوند که بعضی از وضعیت ها یا فعالیت های بدن مانند ایستادن در صف یا راه رفتن دردناک هستند. آسیب عصبی همچنین ممکن است بدن شما را بیش از حد حساس کند.

از دست دادن احساس

آسیب اعصاب ممکن است باعث از بین رفتن حس یا بی حسی در نوک انگشتان شود و انجام کار با دست دشوارتر شود. گره زدن ، تایپ کردن و بستن کفش ممکن است دشوار شود. بسیاری از افراد مبتلا به آسیب عصبی می گویند که حس لامسه آنها تضعیف شده است

درد و خواب اعصاب 

درد اعصاب اغلب در شب بدتر است. اگر به دلیل درد عصبی نمی توانید بخوابید ، حتما آن را به پزشک خود بگویید. اصلاح عادت های زندگی یا مصرف دارو می تواند کمک کند.

از دست دادن تعادل

آسیب عصبی علاوه بر ضعف حس لامسه ، می تواند منجر به ضعف عضلانی شود یا بر حس تعادل شما تأثیر بگذارد. هر یک از اینها می تواند منجر به سقوط شود. وسایل کمکی مانند ، عصا یا واکر  ممکن است کمک کنند. فیزیوتراپی و کاردرمانی نیز ممکن است کمک کند.

آسیب های دیده نشده

آسیب عصبی فقط باعث درد نمی شود. همچنین ممکن است باعث بی حسی شود که ممکن است در هنگام اهمیت از احساس درد جلوگیری کند. افرادی که آسیب عصبی دارند گاهی بدون اینکه متوجه شوند خود را زخمی می کنند. پزشک ممکن است به شما توصیه کند که مرتباً خود را از نظر آسیب دیدگی بررسی کنید خصوصاً پاها.

پیشرفت درد عصبی

در صورت عدم درمان ، آسیب عصبی ممکن است با گذشت زمان بدتر شود. بعضی اوقات می تواند از اعصاب دورتر از مغز و نخاع شروع شود مثل اعصاب پا و دست ها سپس ممکن است به سمت بالا در پاها و بازوها گسترش یابد.
با این حال ، اگر برای بیماری پزشکی که باعث آسیب عصب شده است تحت درمان قرار بگیرید ، ممکن است بتوانید آسیب را متوقف کنید و حتی آن را معکوس کنید.

ارزیابی درد شما

در بسیاری از موارد ، ممکن است درد عصبی کنترل شود. با گرفتن ارزیابی در مطب پزشک شروع کنید. آماده پاسخگویی به سوالات باشید. چه مدت درد داشته اید؟ این حس شبیه چیه؟ چه تاثیری روی شما دارد؟ پاسخ ها به پزشک شما کمک می کند تا علت درد شما و چگونگی درمان آن را بفهمد.

شرایطی که باعث درد عصب می شود

بسیاری از بیماری ها – مانند دیابت ، زونا و سرطان ممکن است باعث آسیب و درد عصبی شود. برخی از افراد بدون هیچ دلیل مشخصی دچار درد عصبی می شوند.
مهم است که سعی کنید علت اصلی درد عصبی مانند دیابت کنترل نشده را بیابید و به دنبال درمان مناسب برای آن باشید. این ممکن است به کاهش درد شما و جلوگیری از پیشرفت آسیب کمک کند. اما مطمئن باشید که برای درد خود نیز به دنبال درمان هستید.

درمان های OTC برای درد عصبی

مسکن های بدون نسخه ممکن است اولین درمانی باشد که پزشک شما توصیه می کند. این داروها ممکن است شامل داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID)- مانند ایبوپروفن  یا سایر داروهای ضد درد ، مانند استامینوفن یا داروهای تجویز شده باشد. سایر گزینه ها شامل کرم های ضد درد ، پمادها ، روغن ها ، ژل ها یا اسپری هایی است که روی پوست استفاده می شود.

داروهای تجویز شده برای درد عصبی

داروهای تجویزی بسیاری وجود دارد که ممکن است به درد عصب کمک کند. بعضی از آنها مسکن های قدرتمندی هستند. انواع دیگر داروها نیز ممکن است کمک کنند. داروهایی که در اصل برای افسردگی و صرع استفاده می شوند اغلب برای تسکین دردهای عصبی تجویز می شوند.

درمان های طبیعی برای درد عصبی

درمان های مکمل یا جایگزین ممکن است کمک کند. به عنوان مثال ، مطالعات نشان داده است که طب سوزنی ممکن است درد عصب را تسکین دهد. در برخی موارد ، درد عصبی ناشی از کمبود ویتامین B-12 است. مصرف مکمل ها تحت نظر پزشک می تواند کمک کند.

کنترل سلامتی خود

علاوه بر توصیه های پزشکتان ، می توانید اقدامات دیگری را برای مقابله با درد مزمن انجام دهید. ورزش منظم ، حفظ وزن مناسب و بهبود رژیم غذایی ممکن است کمک کننده باشد

نگارنده : فاطمه باقری (کارشناس پزشکیار ورزشی )
منبع : webMD

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست + دو =