رفتن به محتوا
کدام ورزش برای کدام بیماری مناسب است؟

کدام ورزش برای کدام بیماری مناسب است؟

کدام ورزش برای کدام بیماری مناسب است؟ ورزش های مناسب هر بیماری را بشناسیم

وررش مناسب هر بیماری

بخش اول مقاله ورزش مناسب هر بیماری را در فیت کراسفیت بخوانید

 

ورزش در بیماران مبتلاء به ایدز

اگرچه فعالیت های بدنی منظم تغییرات مفیدی در بیماران مبتلا به ایدز ایجاد کرده ولی نحوه ی عمل آن مشخص نیست ، چون تاثیرات فعالیت های بدنی منظم و علائم بیماری ایدز با یکدیگر ترکیب می شوند اما این ارتباط نشان می دهد که افزایش آمادگی جسمانی ، منجر به کاهش عوامل بیماری زا می شود .در بیماران مبتلاء به ایدز به کرات کاهش وزن به خصوص در عضلات نگهدارنده دیده می شود که تصور می شود حفظ این عضلات نگهدارنده ، با انجام تمرینات مقاومتی ( با وزنه ) ممکن است در محدود کردن برخی از عواقب ناتوان کننده ی ناشی از بیماری موثر بوده و احتمالا پیشرفت بیماری را کند می کند .

ورزش در بیماران مبتلاء به کبد چرب

با توجه به اینکه چاقی و دیابت از عوامل بروز بیماری کبد چرب می باشند پس با انجام دادن ورزش می توان از عللی که خطر بروز این بیماری را افزایش می دهند ، جلوگیری کرد . در واقع بهترین و آسان ترین راه درمان کبد چرب ، حذف عوامل ایجاد کننده ی بیماری است . در بیماری کبد چرب درمان قطعی و دارویی وجود ندارد و تنها راه چاره ساز ، ورزش کردن است .جالب است بدانید برای درمان آن ورزش خاصی نیز توصیه نشده است و این افراد ممنوعیتی برای ورزش کردن ندارند ! اما طبق توصیه ی پزشکان : ۱٫ این افراد باید هر روز ۲۰ دقیقه ورزش کنند . ۲٫ این افراد باید یک روز در میان ، یک ساعت به انجام فعالیت های ورزشی بپردازند . بیماران باید بدانند که ورزش باید مداوم انجام شود تا تاثیرگذار باشد . فرد باید سریع راه برود یا از سربالایی بالا برود یا … تا به بدن فشار بیاید و عرق کند ، ضربان قلبش تند شود و به نفس نفس زدن بیفتد . چنین ورزش هایی هم وزن را پایین می آورد و هم کبد چرب را بهبود می بخشند .

ورزش در بیماران مبتلاء به دیسک کمر

هرنی دیسک که معمولا به نام دیسک کمر ( فتق ) نامیده می شود ، پارگی یا بیرون زدگی صفحه ی بین مهره ای در ستون فقرات است . وقتی این صفحه پاره شده یا بیرون می زند به اعصاب ستون فقرات فشار وارد کرده و درد بسیار زیادی ایجاد می کند که معمولا در قسمت پایین کمر است اما گاهی در بالای کمر ، گردن و پا هم این اتفاق می افتد . توان بخشی تدریجی کمر ، بهترین راه برگشتن به وضعیت گذشته است . وقتی حتی سرفه کردن یا خندیدن هم موجب درد می شود ، فکر ورزش کردن بسیار وحشتناک است . پیاده روی آرام ، شنا ، یوگا و …و یک سری از ورزش های سبک می توانند به ریکاوری کمک کنند . البته پیش از شروع ورزش ها برای دیسک کمر ، باید در نظر داشته باشید که همواره باید با فیزیوتراپیست در مورد مناسب و ایمن بودن آن ها مشورت کنید . در مجموع می توان گفت که انجام ورزش ها برای دیسک کمر در صورتی مجاز است که باعث بروز یا تشدید علائم دیسک کمر نشوند .

ورزش در بیماران مبتلا ء به مشکلات گوارشی

در اثر تحرک ، میزان سوخت و ساز و اکسید شدن مواد غذایی افزایش می یابد ، فعالیت غدد زیاد شده ، اشتها تحریک شده و با خون رسانی بیشتر عمل هضم سریع تر می گردد . انجام حرکات ورزشی سبب افزایش سرعت تخلیه ی معده می گردد و دفع فضولات سریع تر صورت می گیرد . در سنین مختلف بعد از چند هفته تمرین ورزشی ، کاهش میزان کلسترول ، اسید اوریک و اوره خون مشاهده شده است . همچنین ادرار که عمل دفع اساسی فضولات را تامین می کند ، غلیظ تر گردیده و مواد دفعی آن بیشتر شده است . در افراد بی تحرک فضولات به سختی دفع می شوند ، حالت یبوست پدید می آید ، این خود سبب ایجاد سموم در بدن می شود ، پس از مدتی سبب گشاد شدن معده و روده ها نیز می گردد ، کبد و سایر غدد مترشحه هاضمه نیز به علت کار زیاد خسته و فرسوده می شوند و همه ی این عوامل دست به دست هم می دهند تا اختلالات شدید در دستگاه گوارش به وجود آورند . تمرینات ورزشی باعث تقویت عضلات ناحیه ی شکم می شوند که در نتیجه ی آن هم سیستم تنفسی تقویت می گردد و هم از افتادگی احشا جلوگیری می شود . تاثیر مثبت ورزش کردن روی میکروب های مفید در سیستم گوارش از دیگر ویژگی های آن به حساب می آید . شروع ورزش از دوران کودکی ، ترکیب میکروبی روده را در جهت بهبود کیفیت آن تغییر می دهد و سلامت سیستم گوارش افزایش می یابد و مانع از پیدایش انواع سرطان می گردد . در انجام تمرینات پیوسته ی ورزشی ، سیستم پاراسمپاتیک غالب می شود ، بنابراین در زمان استراحت و پس از خوردن غذا اسید کمتری ترشح می شود و فرایند هضم به راحتی انجام شده و از پدید آمدن زخم معده جلوگیری می شود . در صورتی که دستگاه گوارش به خوبی کار کند تا اندازه ی زیادی نشانه ی این است که بدن در سلامتی به سر می برد به طوری که تعداد زیادی از متخصصین بر این باورند که اکثر بیماری های انسان ، به اختلال در دستگاه گوارش وابسته است . انجام تمرینات جسمانی باعث تحریک اشتها خواهد شد ، به خصوص در کسانی که دچار بی اشتهایی عصبی می باشند .

پیاده روی این ورزش که به تجهیزات خاصی احتیاج ندارد ، جریان خون را به روده ها بیشتر می کند و کارایی سیستم گوارش را افزایش می دهد ( هضم و جذب تسریع می شود ) .

دراز و نشست : این ورزش شکمی باعث افزایش قدرت عضلات شکم می شود و بدین شکل بدن توانایی بیشتری برای خارج کردن سموم از سیستم گوارش پیدا می کند . با این روش سلامت روده ها افزایش پیدا می کند که موجب کنترل دفع ادرار و مدفوع می گردد .

یوگا : این ورزش راه مناسبی برای از بین بردن استرس است . یوگا عضلات شکم را قدرتمند می کند و انعطاف پذیری را افزایش می دهد و مانع از پیدایش زخم معده می شود .

طناب زدن : این ورزش باعث افزایش ضربان قلب و جریان خون می شود . بدین شکل کارایی سیستم گوارش افزایش پیدا می کند و از یبوست جلوگیری می شود .

ورزش های آکروباتیک : این حرکات باعث افزایش قدرت عضلات شکم می شود و کارایی ارگان هایی از جمله روده ها را افزایش می دهد . حرکات آکروباتیک مفرح بوده و در ورزش روزانه تنوع ایجاد می کند .

ورزش در بیماران مبتلاء به صرع

در این بیماری مغزی ارتباط طبیعی بین سلول های عصبی مغزی قطع می شود و فرد دچار تشنج های مکرر می شود . مطالعات نشان داده اند که بروز حملات تشنجی در افراد مصروع ، در حین ورزش و بعد از آن کاهش می یابد . تنفس های عمیق و زیاد در ورزش با کاهش سطح دی اکسید کربن خون ، کم شدن سطح استرس ، احساس شادابی و افزایش تمرکز فرد طی ورزش ، همه از عوامل کاهش تعداد حملات تشنجی هستند . برای این بیماران بیشتر ورزش ها مانند دو ، نرمش ، بدن سازی ، والیبال ، پینگ پنگ و … بی خطر بوده و توصیه می شود و ورزش هایی مانند ژیمناستیک ، اسب سواری ، اسکی ، دوچرخه سواری باید با کلاه ایمنی انجام شوند . موقع شنا باید بیشترین احتیاط را رعایت کرد . شنا کردن در دریا و دریاچه خطرات زیادی دارد که در درجه ی اول باید از شنا کردن در این مکان ها خودداری کرد اما در صورت لزوم باید با یک نجات غریق همراه شد . موارد دیگر از قبیل بوکس ، پرتاب دیسک ، پرتاب چکش ، پرواز با کایت و … باید با احتیاط کامل انجام گیرد و فرد اطمینان داشته باشد که دیگر دچار حمله نمی شود ( باید حداقل از آخرین حمله ۱ سال گذشته باشد ) . ضمنا فرد بیمار هیچ کدام از این ورزش ها را نباید به تنهایی انجام دهد .

نگارنده : عاطفه کردلو

منبع : نشریه علمی – ورزشی سروش سلامت

 

کراسفیت ، فیت کراسفیت ، کراس فیت ، فیتنس ، تی آر ایکس ، تی ار ایکس ، TRX ، Crossfit ، Fitness ، سایت کراسفیت ، سایت فیت کراسفیت ، برنامه غذایی ورزشی ، برنامه ورزشی ، مربی کراسفیت، فروش لوازم ورزشی ، فروشگاه ورزشی ، فروشگاه فیت کراسفیت ، مشاوره ورزشی،ورزش مناسب هر بیماری،بیماری،مشکلات گوارشی،یوگا،شنا،ایدز،بیماری ایدز،ورزش مناسب بیماری ایدز،دیسک کمر ،کبد چرب،پیاده روی،طناب زدن،دراز نشست،صرع،

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 × 1 =