غذاهای سنتی یا مدرن؟در انتخاب غذا ، کدام سالم ترند؟
عادات تغذیه ریشه در عوامل مختلفی از جمله شرایط اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی ، جغرافیایی ، مذهبی ، کشاورزی و بسیاری از عوامل دیگر دارد که نسل به نسل منتقل می شود .
تغییر شیوه زندگی در کشور ما و بسیاری از کشورهای جهان در دهه های اخیر ، وضع سلامت مردم را دستخوش دگرگونی نموده است.
تغییر در سنت های گذشته و شیوه های جدید زندگی منجر به تغییر در الگوهای غذایی از جمله مصرف زیاد فست فود ها و غذاهای غیر خانگی ، دریافت چربی ها و کاهش مصرف سبزی و میوه شده است .
این امر موجب افزایش شیوع بیماری های غیر واگیردار نظیر چاقی ، بیماری های قلبی _عروقی ، سرطان ، دیابت شده است.
تفاوت های غذاهای سنتی یا مدرن اونقدر زیاده که در حوصله خواننده نمیگنجه برای همین ما تصمیم گرفتیم به طور خیلی خلاصه و چکیده این دو بخش رو از هم تفکیک شده برای شما به نمایش بزاریم تا خودتون با علم و واقف با این بحث انتخاب سالم تری برای زندگی و تغدیه خود داشته باشید.
مثال هایی از جایگزینی خوراکیها و نوشیدنی های آماده و صنعتی
سنتی | اماده و صنعتی
|
خورش های خانگی | خوراک های کنسرو شده |
دوغ ها و آب میوه های طبیعی | آب میوه های صنعتی |
کوکوهای خانگی | سوسیس و کالباس و همبرگر |
عرفیات گیاهیی | نوشیدنی های گازدار |
ساندویچ تخم مرغ و سیب زمینی تنوری | چیپس و پنیر و سیب زمینی سرخ کرده |
مقایسه کیفیت تغذیه ای انواع خوراک های سنتی و آماده
غذاهای آماده:
- قابل کنترل نیست و دارای روغن و چربی ناسالم زیاد است .
- بیشتر غذاهای آماده دارای نمک زیاد بوده و شور است .
- معمولا از مواد غذایی با کیفیت بالا استفاده نمیشود ، در مراحل تهیه غذاهای آماده و کنسروی حرارت قابل کنترل نیست و به دلیل حرارت بالا ویتامین های موجود در آن ازبین میرود.
- معمولا از روغن هایی که اسید چرب اشباع زیاد دارند چندین بار برای سرخ کردن استفاده میشود ، حرارت زیاد باعث از بین رفتن روغن و ایجاد اسیدچرب ترانس که سرطان زا میباشد میشود ، چربی موجود در این غذاها در طولانی مدت سبب انسداد عروق و چاقی میشود .
غذاهای سنتی:
- قابل کنترل بوده و از نظر میزان روغن و چربی سالم است.
- نمک در غذاهای سنتی در آخر غذا اضافه میشود و مقدارش مشخص است .از نمک یددار و تصفیه شده استفاده میشود .
- از مواد غذایی تازه و سالم استفاده میشود ، حرارت پخت قابل کنترل است و بنابراین ویتامین های آن کمتر از دست میرود، این غذاها در کنار استفاده از میوه و سبزی ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین میکند.
- مقدار روغن پختی که برای غذا استفاده می شود قابل کنترل است، معمولا از روغن های مایع استفاده میشود و چون درجه حرارت را هنگام پخت غذا می توان کنترل کرد روغن سالمتر باقی میماند.
2 دیدگاه
عالییی بود عااالی
ممنون از همراهی صمیمانتون