تخم کدو چه خاصیتی داره؟
اول ببینیم تخم کدو چی هست؟
دانه های کدو(پاپیتا) مغزهای خوراکی میوه کدو هستند. این دانه ها منابع غنی از ویتامینهای حیاتی، مواد معدنی، آنتیاکسیدان ها و آمینواسید های ضروری مانند تریپتوفان و گلوتامات هستند. میوه کدو یک کدو تنبل فشرده شده در خانواده کوکوربیتاسه از سبزیجات محلی مکزیک است.
نام علمی این میوه کوکوربیتاپپو است. در کشور های آمریکای مرکزی، مغز دانه کدو بو داده پوست کنده به نام پاپیتا بسییار شناخته شده است.
تخم کدو جلوگیری از سکته و بیماری:
دانه های ترد و خوشمزه کدو سرشار از کالری هستند، در حدود ۵۵۹ کالری در ۱۰۰ گرم. سرشار از فیبر، ویتامین، مواد معدنی و آنتیاکسیدان هستند.
پر انرژی بودن این دانه ها ریشه در چربی و پروتئین آنها دارد. با این حال، مغز دانه های کدو سرشار از اسید های چرب مونوآنسچوریتد (تک غیر اشباع) مانند اولئیک اسید هستند که به پایین آوردن کلسترول بد LDL و بالا بردن کلسترول خوب HDL در خون کمک می کند. تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی مدیترانه ای که در آن از غذاهای حاوی اسید های چرب مونوآنسچوریتد(تک غیر اشباع) بسیار استفاده می گردد، با بهبود ترکیب لیپید های خون باعث جلوگیری از خطر سکته و بیماری کورونری آرتری می شود.
خواب اور طبیعی:
دانه کدو حاوی پروتئین با کیفیت بالا هستند. ۱۰۰ از این دانه شامل ۳۰ گرم یا ۵۴ درصد مقدار توصیه شده برای مصرف روزانه پروتئین است. همین طور این دانه ها منبع عالی آمینواسیدهای تریپتوفان و گلوتامات هستند. تریپتوفان به سروتونین و نیاسین مبدل می شود . سروتونین یک ماده شیمیایی-عصبی مفید بوده که غالبا از آن به عنوان قرص خواب آور طبیعی یاد می شود . به علاوه تریپتوفان حاوی ویتامین ب کمپلکس، نیاسین است(۶۰ میلیگرم تریپتوفان دارای ۱ میلیگرم نیاسین است).
دانه کدو ضد استرس:
گلوتامات برای سنتز گاما آمینوبوتیریک اسید لازم است. گاما آمینوبوتیریک اسید که یک ماده ی شیمیایی-عصبی ضد استرس در مغز است باعث کاهش استرس، تحریک پذیری عصبی و سایر اختلالات عصبی می شود.
دانه کدو منبع خوبی برای ویتامین آنتیاکسیدان E بوده و حاوی ۳۵٫۱ میلیگرم توکوفرول گاما در ۱۰۰ گرم (در حدود ۲۳۷ درصد RDA). ویتامین ای یک آنتیاکسیدان محلول در چربی قوی است.
نگارنده:معصومه حسینی
بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!