رفتن به محتوا
سندروم پاتلوفمورال

سندروم پاتلوفمورال

سندروم پاتلوفمورال چیست؟  سندروم پاتلوفمورال چگونه درمان میشود؟ علائم سندروم پاتلوفمورال چیست؟

?سندرم درد پاتلوفمورال اصطلاحی است که برای توصیف درد در جلو زانو و اطراف کاسه زانو یا کشکک زانو به کار می‌رود. گاهی اوقات “زانوی دونده” یا “زانوی جهنده” نیز خوانده می‌شود، زیرا در افرادی که ورزش می‌کنند- به ویژه زنان و بزرگسالان  مشاهده می‌شود.
اما سندرم درد پاتلوفمورال می‌تواند در غیر ورزشکاران نیز رخ دهد. درد و سفتی که باعث می‌شود بالا رفتن از پله‌ها، زانو زدن و فعالیت‌های روزمره دیگر را مشکل کند.
بسیاری از چیزها ممکن است در وقوع سندرم درد پاتلوفمورال نقش داشته باشند. مشکلاتی با هم تراز کاسه زانو و استفاده بیش از حد از ورزش‌کاران قوی یا تمرینات ورزشی اغلب فاکتورهای معمول این مشکل هستند. این مشکل معمولا با درمان های حفاظتی مانند تغییرات در سطوح فعالیت و یا برنامه ورزش درمانی، تسکین می‌یابند.

آناتومی زانو

?زانو بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین مفصل در بدن شما است. این مفصل از قسمت بالای انتهای پایینی استخوان ران (thighbone)، انتهای فوقانی درشت‌نی (shinbone) و استخوان کشکک زانو (کاسه زانو) تشکیل شده‌ است. رباط‌ها و تاندون‌ها استخوان ران را به استخوان‌های پای پایین متصل می‌کنند. چهار رباط‌ اصلی در زانو به استخوان‌ها متصل می‌شوند و مثل طناب‌های محکم عمل می‌کنند تا استخوان‌ها را محکم نگه دارند.
عضلات توسط تاندون به استخوان‌ها متصل می‌شوند. تاندون عضله چهار سر، عضلات جلو ران را به کشکک متصل می‌کند. بخش‌هایی از تاندون عضله چهارسر (رتیناکولا) به درشت‌نی متصل است و به ثبات کشکک کمک می‌کند. از کشکک به درشت‌نی، تاندون کشکک است. ساختارهای زیادی در زانو هستند که حرکت را ساده‌تر می‌کنند. وقتی زانویتان را خم و راست می کنید، کشکک به عقب و جلو حرکت می‌کند.

 

سندرم درد پاتلوفمورال چه زمانی اتفاق می‌افتد؟

سندرم درد پاتلوفمورال زمانی اتفاق می‌افتد که اعصاب در بافت‌های نرم و استخوان کاسه زانو درد احساس می‌کنند. این بافت‌های نرم شامل تاندون‌ها، پد چربی زیر کشکک و بافت سینویال هستند که مفصل زانو را تشکیل می‌دهند.
در برخی موارد درد پاتلوفمورال شرایطی به نام کندرومالاسی کشکک (chondromalacia patella) وجود دارد. کندرومالاسی کشکک باعث نرم و شکست بافت غضروف در زیر کشکک زانو می‌شود. هیچ عصبی در بافت غضروف وجود ندارد، بنابراین آسیب به خود غضروف نمی‌تواند به طور مستقیم باعث درد شود. با این حال، این می‌تواند منجر به التهاب مغز استخوان و درد در استخوان زیرین شود.

 

علائم سندرم درد پاتلوفمورال

?رایج‌ترین علایم سندرم درد پاتلوفمورال، درد مبهم و گرفتگی در جلوی زانو است. این درد – که معمولا به تدریج شروع می‌شود و اغلب مربوط به فعالیت است – ممکن است در یک یا هر دو زانو وجود داشته باشد. علائم متداول دیگر عبارتند از:
درد در طی ورزش و فعالیت‌هایی که مکررا زانو را خم می‌کنند مانند بالا رفتن از پله‌ها، دویدن، پریدن، یا چمباتمه زدن.
بعد از نشستن برای مدتی طولانی با زانوهای خمیده، مانند کسی که در سالن‌های سینما یا هنگام سوار شدن بر روی هواپیما زانو زده باشد.
درد مربوط به تغییر در سطح فعالیت و یا شدت،و یا تجهیزات.
هنگام بالا رفتن از پله‌ها و یا هنگام ایستادن پس از نشستن طولانی صدای ترق و تروق در زانوی شما به گوش می‌رسد.

درمان خانگی سندرم درد پاتلوفمورال
در بعضی موارد این مشکل را می توان با درمان های خانگی برطرف کرد

تغییر در سطح فعالیت
اولین قدم متوقف کردن فعالیت‌های است که باعث آسیب و فشار به زانو می‌شود. این ممکن است به معنی تغییر برنامه تمرینی‌تان و یا تغییر به فعالیت‌هایی با فشار کمتر به زانو باشد. دوچرخه سواری و شنا گزینه‌های خوبی هستند. اگر اضافه‌ وزن دارید، کاهش وزن نیز به کاهش فشار روی زانو کمک خواهد کرد.

روش RICE
RICE به معنای استراحت، یخ، بانداژ و ارتفاع است.

استراحت کردن: از قرار دادن وزن روی زانوی دردناک اجتناب کنید و استراحت را در اولویت قرار دهید.
یخ: از بسته‌های سرد برای ۲۰ دقیقه در یک زمان، چندین بار در روز استفاده کنید. یخ را مستقیماً روی پوست قرار ندهید.
بانداژ: برای جلوگیری از تورم بیشتر، زانوی خود را با یک باند الاستیک ببندید و سوراخی در ناحیه کشکک زانو ایجاد کنید. دقت کنید که بانداژ راحت بسته شده باشد و باعث درد اضافی نشود.
بالا بردن: عضو را تا جایی که ممکن است، بالاتر از قلب خود قرار دهید.

داروها
داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایپوبروفن و یا ناپروکسن می توانند در کاهش التهاب و درد کمک کنند. اگر درد شدت یافت به طوری که توانایی حرکت دادن زانو را نداشتید، با پزشک خود مشورت کنید تا راه حل مناسب را پیدا کند.

درمان غیر جراحی سندروم درد پاتلوفمورال

?تمرین‌های ویژه می‌توانند عضلات اطراف زانو، مانند عضلات چهارسر، همسترینگ و عضلات اطراف لگن به خصوص عضلات بازکننده لگن را تقویت و هم تراز کنند. اصلاح حرکت درونی زانو در حین اسکوات زدن هدف اولیه است.

نگارنده: معصومه حسینی

 

کراسفیت ، فیت کراسفیت ، کراس فیت ، فیتنس ، تی آر ایکس ، تی ار ایکس ، TRX ، Crossfit ، Fitness ، سایت کراسفیت ، سایت فیت کراسفیت ، برنامه غذایی ورزشی ، برنامه ورزشی ، مربی کراسفیت، فروش لوازم ورزشی ، فروشگاه ورزشی ، فروشگاه فیت کراسفیت ، مشاوره ورزشی،احمد حیدری،علائم و درمان سندروم پاتلوفمورل ،سندروم پاتلوفمورل،زانو،زانو درد،کشکک زانو  

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

6 + 12 =