رفتن به محتوا
هیپنوتیزم ورزشی

هیپنوتیزم ورزشی

هیپنوتیزم ورزشی چیست؟ هیپنوتیزم ورزشی چه عوارضی داردو چگونه بوجود می آید؟

همه ی ما انسان ها در گذشته بیشتر در معرض بیماری‌های واگیر قرار داشتیم ، اما امروزه وجود اختلالات روانی با امواج و شدت های مختلف بیشتر به چشم می‌خورد .Sports hypnosis

بیماری های روانی طیف وسیعی از اضطراب ، افسردگی و استرس خفیف تا اسکیزوفرنی و جنون کامل را در بر می‌گیرد ،که شایع‌ترین آنها در ایران و جهان افسردگی است. به طوری که حدود ۱۰ درصد افراد حداقل یک دوره افسردگی را در طول یک سال از زندگی خود تجربه نموده اند.

افسردگی چیست ؟

افسردگی یکی از شایع‌ترین اختلالات روانی که میتواند بر روی افکار، رفتار، احساسات و خوشی و تندرستی یک فرد تأثیر بگذارد. یکی از بیماری‌هایی است که از نظر بار بیماری هزینه زیادی را به سیستم بهداشتی درمانی هم تحمیل کرده است.

ورزش چگونه می تواند مفید باشد ؟؟؟

افرادی که تمرینات ورزشی منظمی را دنبال می‌کنند، خلق و خویشان به طرز قابل ملاحظه‌ای بهتر است و کمتر افسرده می‌شوند. این افراد اگر هم دچار افسردگی شوند، میزان افسردگی شان خفیف تر خواهد بود. یکی از نتایج روانی فعالیت‌های بدنی منظم، بهبود عزت نفس است. وقتی ورزش می‌کنید، بدنتان آندورفین آزاد می کند و فعل و انفعالات آندورفین با گیرنده های مغز، احساس درد را کاهش می‌دهد.

با زبان ساده تر بگوییم در واقع آندورفین حس مثبتی شبیه به تاثیر مورفین روی بدن از خود به جا می‌گذارد . یعنی نوعی مسکن است و می‌تواند کاهش ‌دهنده‌ی درد باشد.

شرکت در کلاسهای ورزشی می‌تواند ابعاد دیگری از تاثیر ورزش بر افسردگی را نمایان کند، چون مبتلایان به افسردگی به حمایت اجتماعی بیشتری نیاز دارند. البته میتوانیم با یک دوست نزدیک یا با شریک زندگیمان ورزش کنیم، اما مهم این است که بتوانیم با جامعه، افراد آن و آنچه بیرون از ماست یک ارتباط مؤثر برقرار کنیم. به همین دلیل با شرکت در باشگاه های ورزشی، تاثیر ورزش بر افسردگی چند برابر میشود، اعتماد به نفس مان افزایش می‌یابد، احساس آرامش خواهیم کرد.

با ورزش می توان درمان شد …

با توجه به مطالعات و یافته‌های پژوهشی مبنی بر اینکه میزان افسردگی ورزشکاران کمتر از افرادی است که ورزش نمی کنند می توان نتیجه گرفت که وجود یک برنامه ورزشی در زندگی روزمره می تواند بر کاهش میزان افسردگی موثر باشد. هنگام افسردگی و استرس احتمال مراقبت مناسب فرد از خود ، داشتن تغذیه مناسب و فعالیت‌های بدنی کمتر شده و با افزایش سطح هورمون های مربوطه فرد بیشتر درمعرض مشکلات بهداشتی قرار می گیرد. در این حال ورزش و فعالیت های بدنی مزایا و فواید فراوانی دارد: زیرا احتمال حملات قلبی ، دیابت  ،پرفشاری خون را کم کرده به کنترل وزن ،داشتن استخوان ها ، عضلات و مفاصل سالم کمک می نماید به علاوه اثرات مثبتی بر روی افسردگی دارد.

ورزش منظم

 حال به این نکته می رسیم ؛ فوایدی که یک برنامه ی ورزشی منظم و اصولی به دنبال دارد ، شامل : کاهش استرس، رهایی از اضطراب و افسردگی، افزایش اعتماد به نفس و بهبود خواب را است. البته ورزش فواید درمانی دیگری هم دارد که از جمله:

   تقویت عملکرد قلب ، افزایش سطح انرژی ، کاهش فشار خون ، بهبود توده‌ی عضلانی و قدرت بدنی ، تقویت و استحکام استخوانها ، کاهش توده‌های چربی

آیا ورزش می‌تواند درمان مناسبی برای افسردگی بالینی باشد؟

شاید این سؤال در ذهن تان مطرح شود ، همانطور که می‌دانید افسردگی یک بیماری با درجات مختلف است و معمولا افسردگی بالینی نسبت به انواع دیگر افسردگی، شدیدتر است و پروسه‌ی درمانی آن با روان درمانی و تجویز دارو همراه است. تحقیقات نشان می‌دهند ورزش در درمان افسردگی‌ های خفیف تا متوسط نقش موثرتری دارد .

چه ورزشی ؟؟

فعالیت های بدنی و ورزش در شرایط کنونی در جوامع مختلف دنیا به صورت ضرورتی انکارناپذیر پذیرفته شده است که به شیوه های مختلف انجام می شود از آن جمله تمرین های ایروبیک یا حرکات موزون است که به عنوان یکی از شیوه‌های تمرینی برای کسب آمادگی جسمانی(هوازی) به کار می رود.

 تمرین های ایروبیک وسیله ای مناسب و ارزان قیمت در کاهش افسردگی خفیف تا متوسط است و از بروز آن پیشگیری می‌کند، خستگی را از فرد دور می سازد و حالت نشاط و شادی در فرد نمایانگر می‌شود.اگر قرار باشد چند نوع فعالیت بدنی مشخص را برای نمونه بگوییم ، علاوه بر ورزش های هوازی و ایروبیک ، فعالیت‌های بدنی متوسطی هستند که تأثیرات قابل ملاحظه‌ای در بهبود افسردگی دارند. ورزش هایی مثل:

کراسفیت ، دوچرخه ‌سواری ، رقص ، گلف ، کارهای خانه، مخصوصا جارو کردن ، دویدن آرام، شنا کردن؛ پیاده روی، یوگا.the brain sport

در بین این ورزش ها دویدن آرام ، ورزش های هوازی و ورزش های که شما را به چالش می کشاند ، کوهنوردی ، رقص و پیاده روی نقش به سزایی در بهبود وضعیت روانی دارد. (با توجه به تجربه ی شخصی)

با توجه به آمار روزافزون افسردگی ورزش کمک مهمی در به وجود آوردن احساس تندرستی و همچنین افزایش تحمل روانی زندگی دارد ،تمرینات بدنی با تخلیه انرژی به افراد آرامش می‌دهد و باعث کاهش فشارهای روانی می‌شود.

تمرین های ورزشی هوازی به مدت ۹ هفته و هر هفته سه جلسه بیست دقیقه ای باعث کاهش اضطراب و افسردگی و فشارهای عصبی و افزایش مکانیسم های سازگاری بخصوص در زنان می شود.

سخن پایانی

ورزش بهترین راه پیشنهادی ، مناسب ،کم هزینه و با اثرات جانبی حداقل می باشد و به عنوان یکی از روش‌های پیشگیری و درمان افسردگی خفیف مطرح می‌شود. زمانی که تصمیم خود را برای ورزش کردن و داشتن یک برنامه ی منظم گرفتید پیشنهاد می کنم در ذهن تان سوال های را پاسخ دهید ، تا به طور موثرتری برنامه ی ورزشی خود را تنظیم کنید:

  • چه ورزشی را دوست دارم ؟
  • بیشتر علاقه به ورزش های گروهی دارم یا ورزش به صورت انفرادی را ترجیح می دهم ؟
  • چه هدفی را دنبال می کنم ، تنها یک بعد آن هم تناسب اندام برایم مطرح است یا به دنبال انعطاف پذیری و تاثیر بر روی رفتار و … هم هستم؟

دقت کنیم که ورزش به عنوان یک درمان کمکی در کنار دارودرمانی است که تاثیر درمان را قوی تر می کند .با توجه به اثر گذار بودن ورزش بر افسردگی انتظار می رود ورزش به عنوان شیوه های مکمل و موثر در کنار سایر درمانهای رایج به عنوان یک درمان غیر دارویی و کم عارضه در کاهش افسردگی به کار گرفته شود.

نگارنده : عاطفه کردلو

منابع : نشریه علمی 

 

کراسفیت ، فیت کراسفیت ، کراس فیت ، فیتنس ، تی آر ایکس ، تی ار ایکس ، TRX ، Crossfit ، Fitness ، سایت کراسفیت ، سایت فیت کراسفیت ، برنامه غذایی ورزشی ، برنامه ورزشی ، مربی کراسفیت، فروش لوازم ورزشی ، فروشگاه ورزشی ، فروشگاه فیت کراسفیت ، مشاوره ورزشی،هیپنوتیزم ورزشی،هیپنوتیزم،افسردگی، هیپنوتیزم ورزشی،تمرینات کاربردی،اسکوات،مربی گری،ورزش

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یازده − 5 =