رفتن به محتوا
ناهنجاری های اسکلتی

ناهنجاری های اسکلتی چگونه به وجود می آیند؟

ناهنجاری های اسکلتی چگونه به وجود می آیند؟ علت ناهنجاری های اسکلتی چیست؟
ناهنجاری های اسکلتی

  شناخت اتیولوژی (علت) ناهنجاری های اسکلتی:

شناخت اتیولوژی (علت) ناهنجاری های اسکلتی مانند قوز کمر ( کایفوسیس)، گودی کمر ( لوردوسیس)، پای پرانتزی (جِنو وَروم) و… قدم اول برای درمان آنهاست. از ناهنجاری مادرزادی در اسکلت بدن و دلایل ناشی از سؤتغذیه ( مانند استئومالاسی یا نرمی استخوان) که بگذریم، اغلب این ناهنجاری ها ناشی از عدم تعادل بین عضلات بدن می باشد. تعادل عضلانی یک عامل ضروری و اساسی برای به کارگیری درست عضلات و نگهداری دقیق دامنه ی مفاصل و کاهش استرس به بدن می باشد.

اگر بخواهیم به زبان ساده این عدم تعادل عضلانی در ناهنجاری اسکلتی را تعریف کنم، منظور از این عدم تعادل، کوتاه یا بلند شدن عضلات بدن است. در صورتی که عضله کوتاه شود، مفصل را به سمت خود می کشد و عضله ای که بلند شده باشد، نمی تواند نقش پایدار کننده را در مفصل ایفا کند.

از یک سو برخی از عضلات، تمایل به کوتاه شدن و برخی عضلات، تمایل به بلند شدن دارند. از سوی دیگر عادت های غلط روزانه در به کارگیری از عضلات و اجرای برنامه های تمرینی غیراصولی که تعادل بین عضلات مختلف را در نظر نمی گیرد، باعث می شود که این عدم تعادل ایجاد شود. به عنوان مثال، عضلات سینه ای ( پکتورالیس مِیجِر و ماینِر) تمایل به کوتاه شدن دارند. از سوی دیگر در کارهای روزانه جز عضلات فعال هستند. علاوه بر این ها، ورزشکار در حین تمرین، به دلیل علاقه شخصی، بسیار بر سر تمرینات سینه کار می کند. نتیجه چه می شود؟ کوتاهی بیشتر عضله سینه ای و ایجاد ناهنجاری های اسکلتی مانند قوز کمر و شانه ی گرد( کایفوسیس و روندد شولدر)

نکته:
با ایجاد تعادل بین عضلات بدن در تمرینات ورزشی و ترک عادت های پاسچرال مانند نحوه ی نشستن، نحوه ی استفاده از موبایل و کامپیوتر، نحوه ی نشستن و خوابیدن و… می توان از ناهنجاری های اسکلتی پیشگیری کرد یا در صورت بروز، آن ها را درمان کرد.

✍منابع:

Human Kinetics, 2015 /   Lippincott Williams & Wilkins, 2010

نگارنده:معصومه حسینی

 

کراسفیت ، فیت کراسفیت ، کراس فیت ، فیتنس ، تی آر ایکس ، تی ار ایکس ، TRX ، Crossfit ، Fitness ، سایت کراسفیت ، سایت فیت کراسفیت ، برنامه غذایی ورزشی ، برنامه ورزشی ، مربی کراسفیت، فروش لوازم ورزشی ، فروشگاه ورزشی ، فروشگاه فیت کراسفیت ، مشاوره ورزشی،احمد حیدری،ahmdheydari،ناهنجاری های اسکلتی 

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

14 + سیزده =