رفتن به محتوا
فروکتوز

فروکتوز:قند میوه ها

پیک انسولینی چیست و چرا به مصرف کردن آن نیازمندیم؟ اگر فردی مدتی در مقابل مصرف قند ساده مقاومت کند چه اتفاقی برایش ممکن است رخ دهد؟ تفاوت مصرف قند میوه ها با قند ساده کجا آشکار میشود؟

فروکتوز : قند میوه ها

فاکتورهای بدنی هر فرد نشان  میدهد که تا چه حد میتواند میوه مصرف کند ، ۱ عدد در روز تا ۱ عدد در هفته !!!

اولین نکته برای تفهیم مطالب قند میوه میتونه پیک انسولینی باشد ، بالاترین پیک انسولینی  رو قند گلوکوز و پایین ترینش رو فروکتوز می ده بهتون که ما برای یکسری از فعالیت ها به پیک انسولینی بالا  و برای یکسری از واکنش ها به پیک انسولینی پایین نیاز مندیم .

جالبه بدونید که انسولین مورد نیاز برای لیپولیز ( چربی ساز) خیلی خیلی کمتر از مقداریست  که نیاز هست قند خون به سلولها  برسد و سلول ها تغذیه رسانی بشن . هر قندی رو که  ما مصرف میکنیم ( تمام قند ها ) ترشح اسنولین رو داریم که فرایند چربی سوزی رو متوقف می کنه بهترین قند برای عضلات گلوکوز است که بهترین ترشح انسولینی رو داره و فروکتوز به خاطر نوع جذبش  که مقدار بسیار کمی از اون در روده جذب میشه و اکثر مقدار ذخیره ی اون در گلیکوژن  کبد ماست نه در عضلات!!! و مشخصا ما برای هایپر تروفی نیاز به بالا رفتن گلیکوژن داریم نه کبد .

حالا به نظر شما بلافاصله بعد از تمرین میوه بخوریم یا خیر؟

برای پاسخ به این سوال اگر ناچار به مصرف میوه بودیم بهتره که آبمیوه  مصرف بشه  چرا که در آبمیوه ، فیبر میوه گرفته میشه . و ترمز قندی نداره و مقدار قندش خیلی بالاس  و تا حدودی میشه به خاطر پیک انسولینی  بیشتر ، آبمیوه مصرف کرد .

اشاره به پیک انسولینی کردیم و گفتیم که گلوکوز بیشترین تاثیر و فروکتوز کمترین تاثیر رو داره ؟

پس چرا آبمیوه رو گفتیم تا حدودی میشه مصرف کرد ، تاکید میکنم تا حدودی.

بخاطر اینکه قند میوه ها صد در صد فروکتوز  نیست بلکه ساکاروزی است که ترکیب فروکتوز و گلوکوز رو شامل میشه اما چون در اکثر میوه ها غالب در صد فروکتوز  از گلوکوز بیشتره ، قند میوه ها رو فروکتوز می شناسیم و دو دلیل هم گفته شد که آبمیوه فیبر نداره و ترمز قندی نداره .

نکته ای دیگر که  در قند  فروکتوز پنهان است  خاصیت  الکلی بیشتری نسبت به گلوکوز و گالاکتوز داره ( سایر قند ها ) اتانول الکل میوه است و میشه به جرات گفت که همه الکل ها  رو  از میوه ها میسازن .

برای همین فردی که به ظاهر  تغذیه سالمی داره با انجام آزمایش ، کبد چرب رو مشاهده میکنه . چطور فردی که یک رژیم بدون الکل و سالم داره ممکنه کبد چرب بگیره ؟ مصرف زیاد میوه !!!

همانطور میدونید کبد چرب غیر الکلی وجود نداره  و تمامی کبد های چرب الکلی هستند . از نظر پاتولوژیکی برای بدن ما فرقی نمی کند شما الکل مصرف می کنید یا میوه که مطمئنا میوه های خیلی رسیده و پخته شده خاصیت الکلی بالاتری دارند .

اولین نکته برای تفهیم مطالب قند میوه میتونه پیک انسولینی باشد

علاوه بر کبد چرب مصرف زیاد میوه ها میتونه  باعث ایجاد

*کلسترول بد ،

*چربی های احشایی ،

*پایین آمدن سطوح  لیپید های خون که این لیپید ها از گرفتگی عروق جلو گیری میکنند

و وقتی  سطوح لیپید ها پایین بیاد بدنبال اون ریسک گرفتگی عروق رو هم خواهیم داشت ، دیابت نوع ۲ قند میوه  آسیب زا تر از قند های پیچیده پلی ساکارید ها  مثل نشاسته ی برنج و نان و غلات است . و همچنین تغذیه مناسبی برای سلول ها ی ناسالم بدن ماست مثل فردی که در صورت عدم رسیدن قند زود جذب و ساده به بدنش  احساس بی حالی و کرختی شدید میکند  و دلیلش این است  که سلول های ناسالم بدن دارند تلاش می کنند  برای زنده موندن و اگر فرد مدتی مقاومت کنه و قند ساده مصرف نکنه سلول های ناسالم  از بین خواهند رفت و ولع به مواد قندی حدودا به صفر میرسد.

سوال آخر :

اینکه چند در صد از عضلات ما رو گلیکوژن تشکیل میده که افراد انقدر تاکید دارند ؟

جالبه بدونید که حتی در هایبرتروفی عضلانی هم در صد خیلی خیلی کمی  گلیکوژن  تاثیر گذار هستش.

پس مطمنا با یه سرچ ساده میتونین متوجه بشین که چه در صد کمی از عضلات  رو گلیکوژن تشکیل میده . گول محصولات گلوکز صفر و فروکتوز دار رو نخورید !!!

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

18 + 3 =