فیتنس چیست و چه مزایایی دارد؟
این روزها ورزش فیتنس در بین جوانان از جایگاه ویژه ای برخوردار است و رسیدن به یک اندام زیبا و متعادل از هدف هایی است که اکثر مردم به دنبال آن هستند.
مهم ترین چیزی که قبل هر اقدامی برای رسیدن به هدف باید به آن توجه کرد ، دانستن تعریف درست از ورزشی است که می خواهیم انجام دهیم تا متناسب با شرایط فیزیکی و روحی خود آن را انتخاب کنیم. و بعد از آن داشتن انگیزه و یک برنامه فیتنس صحیح به ادامه مسیر کمک می کند.
در کراس فیتنس با هدف ارتقای سطح سلامت جسمی و روحی به ارائه تعاریف مهم ورزشی پرداخته ایم و حال می خواهیم بدانیم “فیتنس چیست؟”
مشاوران معتقدند که ورزش فیتنس به بدنهای باریک و عضلانی که دارای نمای زیبایی از شکم و پهلوهای فیبر میباشد گفته می شود و به این فرم بدنها بدنهای فیتنس گفته میشود.
در فیتنس دیگر از آن حجم های افراطی که در پرورش اندام دیده می شود خبری نیست.
در واقع فیتنس یک نوع آمادگی جسمانی است که با تمرینات سبک با دستگاه های بدنسازی و ترکیب ورزش های هوازی و قدرتی و پیروی از یک رژیم غذایی سالم می توانید به اندامی زیبا و متناسب برسید.
این ورزش به مرور زمان اثر گذار خواهد بود و مصرف داروها در این رشته جایی ندارد.
این ورزش در بین بانوان از محبوبیت خاصی برخوردار است و شاخه فیتنس خانگی که با استفاده از راهکار های ساده ورزشی و ابزار ساده و دستگاه های ورزشی خانگی رسیدن به فیتنس را برای خانم های خانه دار آسان تر کرده است.
اما نباید از یاد برد که فیتنس زنان با فیتنس مردان متفاوت است.
محبوبیت این ورزش در بین جوانان رشته های گوناگونی چون فیتنس مادلینگ را هم از زیر مجموعه این رشته قرار داده است.
فیتنس مادلینگ “بدنهای باریک و عضلانی که اینبار نیمی از فیبرهای عضلانی خود را همراه با لباسهای نیمه پوشیده به نمایش میگذارند .
مدلها و مانکنها که دارای چهره ی مناسب تری نسبت به بقیه هستند وارد این حرفه میشوند و در راستای حرفه ای بنام فیتنس مادلینگ فعالیت خود را جهت شرکت در نمایش های زنده لباس و همچنین تبلیغات و تیزرهای مختلف که همراه با کسب در امدهای چشمگیری میباشد انجام میگردد .”
آمادگی جسمانی در فیتنس نقش مهمی را در سلامت و عملکرد بدنی شخص ایفا می کند. پس با ترکیب یک برنامه متعادل تناسب اندام با زندگی روزمره خود و در نتیجه داشتن سلامت و وضعیت جسمی مناسب می توانید به وزن ایده آل خود برسید.
فیتنس باعث افزایش قدرت عضلانی و کاهش بافت چربی و در نتیجه کنترل وزن می شود!!!
اما چرا فیتنس را به شما توصیه می کنیم؟
به یاد داشته باشید تناسب اندام و وزن ایده آل با کمک فعالیت های بدنی و ورزش منظم, تغذیه مناسب, استراحت کافی و خواب با کیفیت, کنترل استرس و داشتن آرامش میسر می شود.
داشتن تناسب اندام مزایای بسیاری دارد که به برخی از آنها اشاره می کنیم:
باعث کاهش خطر بیماری هایی مانند, بیماری قلبی, دیابت, سندرم متابولیک, سرطان روده بزرگ, سرطان ریه و سرطان سینه می شود.
بالا بردن آمادگی جسمانی مانند افزایش قدرت عضلانی و استقامتی, استقامت قلبی و عروقی, انعطاف پذیری, چابکی, سرعت, و تراکم استخوان می شود.
سلامت بیشتر:
فیتنس با افزایش قدرت و اندازه قلب باعث میشود, میزان خون بیشتری را پمپ کند و که این کار خود باعث پایین تر بودن فشار خون و طول عمر بیشتری می شود.
با پمپاژ بیشتر قلب اکسیژن بیشتری به بدن, مغز و عضلات می شود که خطر ابتلا به بیماری قلبی, حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد. افزایش جریان خون به معنی تغذیه بهتر برای بافت ها و حذف بهتر مواد زائد در بدن است که کمک میکند به سلامت و دوام بیشتر بدنی شما،کلسترول خوب را افزایش و کلسترول بد را کاهش می دهد. استخوان ها, رباط ها و مفاصل را قوی می کند. فعالیت بدنی منجر به تقویت استخوان ها و عضلات ما می شود. با تحمل وزن متناسب با شرایط جسمانی, باعث ایجاد تراکم استخوان در فرد می شود.
با انجام تمرینات قدرتی , فشار بر روی مفاصل شما وجود دارد؛ که این فشار به تقویت بافت, قوی تر و منعطف تر شدن بافت در آن مفصل کمک می کند.
رساندن و نگه داشتن بدن در وزن ایده آل و مناسب:
فیتنس باعث افزایش قدرت عضلانی و کاهش بافت چربی و در نتیجه کنترل وزن می شود.
بهبود عادت خواب شما:
مطالعات نشان می دهد افرادی که به طور منظم ورزش وتناسب اندام را انجام می دهند, خواب راحت تری به نسبت کسانی که ورزش نمی کنند دارند. زیرا بعد از ورزش بدن شما کم کم خنک می شود و دمای بدن شما افت می کند و به سمت یک خواب راحت و عمیق هدایت می شوید.
افزایش سطح انرژی:
با بهبود بخشیدن به جریان خون و عادت خواب, سطح انرژی شما در طول روز بیشتر می کند. انجام ورزش فیتنس به خصوص در صبح, انرژی لازم را به شما برای رسیدگی به کارهای روزمره می دهد.
بهبود بخشیدن شکل ظاهری بدن و ایجاد اعتماد بنفس در شما. این امر مخصوصا در خانم ها از اهمیت زیادی برخوردار است.
جنگ با افسردگی:
اثر عالی بدنی و ورزش در خلق و خو بسیار سریع است. زیرا جریان خون به مغز افزایش می یابد و اندورفین آزاد می شود. این اندورفین است که باعث می شود شما احساس بهتر داشته باشید و با استرس و افسردگی مبارزه کنید.
تفاوت بدنسازی و فیتنس چیست؟
(شیوه تمرین و رژیم غذایی در دو روش)
اگر می خواهید بدنی زیبا و عضلات قوی و ورزیده داشته باشید دو گزینه پیش رو دارید، بدنسازی و دیگری فیتنس که با هم کمی تفاوت دارند.
تفاوت ورزش بدنسازی با فیتنس
به گزارش تاپ ناز و به نقل از علم ورزش؛ شاید در اسم تفاوت خاصی میان فیتنس و بدنسازی نباشد اما تا حدودی تفاوت دارند.
به لحاظ قدمت، بدنسازی از اواخر سال ۱۹۶۰ شروع شده اما فیتنس مدلینگ یک شاخه جدید از تمرینات با وزنه است. در ادامه به تفاوت فیتنس و بدنسازی میپردازیم.
چه تفاوتی بین فیتنس و بدنسازی وجود دارد؟
امروزه بیشتر نگاهها به فیتنس است و بیشتر مجلات ورزشی در این حوزه مشغول به تولید محتوا هستند. با وجود اینکه فیتنس ریشه در بدنسازی دارد اما تفاوتهای به لحاظ شیوه تمرین، تغذیه و سبک زندگی دارند.
شیوه تمرین
اولین هدف بدنسازی افزایش حجم عضله است، عضلات باید بدون چربی و حجیم باشند. بر این اساس تمرینات بدنسازی معمولاً از تعداد تکرار پایین با وزنه سنگین میباشد. در بدنسازی تأکید بر روی افزایش توده عضلانی است و کمتر درگیر تمرینات هوازی یا تمرینات با وزنه سبک و تکرار زیاد میشوند.
در تمرینات بدنسازی شدت تمرین به قدری بالا است که عضلات را به نقطه شکست میرسانند، به نحوی که دیگر نمیتوانند تکراری در تمرینات انجام دهند. اما فیتنس هدفی متفاوت دارد، سلامت و تناسب اندام.
در فیتنس داشتن عضلات بزرگ اهمیت چندانی ندارد، بلکه تناسب عضلات و حضور در رقابتهای فیزیک دارای اهمیت است. مدلهای فیتنس بیشتر زمان تمرین را صرف ساختن عضلات اصلی و گروهی بدن میکنند.
عضلات تراشیده و عضلاتی که تفکیک شدهاند در کانون توجه فیتنس قرار دارد.
برنامه تمرینی اهالی فیتنس به طور کلی کوتاهتر و شدیدتر از بدنسازی است، چرا که آنها نصف تمرینات را صرف تمرینات هوازی و نصف دیگر را صرف تمرینات وزنه میکنند. در بیشتر موارد نیز چون هدف کات کردن عضلات است، تکرارهای بالا با وزنههای سبک را در برنامه دارند.
بدنسازان بیشتر به برآمدگی و برجستگی عضلات قوی و قدرتمند علاقه دارند، در صورتی که هدف اصلی فیتنس، متناسب و خوش فرم بودن بدن است.
رژیم غذایی
روش تغذیه در فیتنس و بدنسازی از چند جهت تشابههای دارند.
در هر دو بر مصرف پروتئین، کربوهیدارت، سبزی و میوه تأکید دارند. در هر دو نیز مکملهای مانند شیک پروتئین یا کراتین مصرف میشود. البته از قدیم بدنسازان نسبت به اهالی فیتنس بیشتر به مصرف مکمل برای افزایش حجم تمرینات خود معروف بودهاند. البته این یک قائده کلی نیست چرا که فیتنس مدلینگها نیز مکمل را بخشی از رژیم خود قرار میدهند.
میتوان گفت تفاوت اصلی فیتنس و بدنسازی به لحاظ تغذیه به میزان کالری دریافتی ارتباط دارد. مثلاً مدل های فیتنس ۲۵۰۰ کالری در روز دریافت می کنند اما بدنسازان میزان کالری بیشتری از رژیم غذایی میگیرند، حدود ۵ هزار کالری. ۵۰۰ درصد کالری از پروتئین است و مابقی باید داری کربوهیدرات پایین و مواد غذایی کم چرب باشد.
سبک زندگی
یک فیتنس مدلینگ باید همیشه حالت تناسب اندام را حفظ کند و نباید اجازه دهد چربی بدنش بیشتر از ۸ درصد باشد. آنها به طور معمول یک رژیم غذایی سالم و یک رژیم تمرینی سخت را اجرا میکنند. در حالی که بدنسازان معمولاً برای افزایش سایز در طول سال مشغول تمرین هستند و فقط برای فصل مسابقات کاهش وزن و کات کردن را دنبال میکنند چرا که رقابت به نوعی منبع اولیه درآمد و انگیزه آنها محسوب میشود.
یک بدنساز در طول فصل استراحت ممکن است چربی بدنش تا ۱۵ درصد نیز برسد.
آخرین مطالب فیتنس