رفتن به محتوا
بتاآلانین

تاثیرات بتاآلانین بر عملکرد ورزشی

بتاآلانین چیست؟ چه تاثیراتی بر بدن دارد؟ چگونه باعث افزایش قدرت عضلانی میشود؟ 

 اثر مکمل دهی بتاآلانین بر خستگی:  اثر مکمل دهی “بتاآلانین” بر خستگی با تأخیر در تجمع اسیدلاکتیک همراه است و باعث می شود که فرد در یک شدت بالاتر اسیدلاکتیک در بدنش تجمع پیدا کند. مطالعات نشان داده اند که توان بعد از ۴ هفته مکمل دهی بتاآلانین بهبود پیدا کرد.

بعضا گفته شده که باعث کاهش VO2max می شود، اما علت آن ناشناخته است. بتاآلانین باعث می شود که ورزشکار سخت تر تمرین کند. با توجه به اینکه سازگاری در دوره ریکاوری اتفاق می افتد، اگر ورزشکاری سخت تر تمرین کند، سازگاری او در دوره ریکاوری بهتر و بیشتر خواهد شد. ترکیب کردن بتاآلانین و کراتین منوهیدرات باعث افزایش توان و قدرت عضلانی فرد می شود. همچنین باعث بهبود در بافت خالص بدن، کاهش چربی بدن می شود. ترکیب بتاآلانین و بیکربنات سدیم باعث افزایش ظرفیت بافری فرد می شود.

 مکمل سازی بتاآلانین به تنهایی باعث مصون ماندن در برابر رادیکال های آزاد و افزایش حساسیت کلسیم می شود. مکانیزم خستگی از طریق احتمالا کاهش سرعت گلیکولیز، کاهش رهاسازی کلسیم از شبکه سارکوپلاسمی، اخلال در روند تحریک شدن جفت تحریک _انقباض و افزایش درک خستگی می شود.
ماهیانی که در عمق بالا زندگی می کنند به علت کاهش دسترسی به اکسیژن، باعث افزایش اسیدوز می شود، به همین علت محتوای کارنوزین بیشتری در آنها وجود دارد.

بتاآلانینکارنوزین: کارنوزین بافر PH درون سلولی است. در حضور کارنوزین، عضله می تواند لاکتات زیادی را انباشته کند، اما تغییر محسوسی در عملکرد رخ نخواهد داد. غلظت کارنوزین در عضلات نوع ۲ بیشتر از نوع ۱ است.

نقش کارنوزین نگهداری PH درون سلولی در حین تمرین می باشد که در برابر خستگی مقاومت می کند. مکمل سازی بتاآلانین باعث افزایش آنزیم های تنظیم کننده گلیکولیز، مثل فسفوریلاز و فسفوفروکتوکیناز می شود که لاکتات آنها را تضعیف می کند. مقدار کلسیم رها شده از شبکه سارکوپلاسمی به سیتوزول، حین انقباض عضله، یکی از عوامل خستگی عضله می باشد. کاهش کلسیم برای چسبیدن به تروپونین، تعداد مجموعه های اکتومیوزینی را کاهش می دهد که منجر به کاهش قدرت خواهد شد. کاهش کلسیم رها شده با گیرنده های ریانودینی میانجی گیری می شود. افزایش محتوای کارنوزین عضلانی با افزایش حساسیت عناصر انقباضی در هر دو نوع تار عضلانی می باشد.

✍ منبع:
De França, E., Lira, F.S., Ruaro,M. F., Hirota, V. B.,
Waziry, P. A. F., Fukushima, A. R., …& Caperuto, E. C. (2018). The Antioxidant Effect of Beta-Alanine or Carnosine Supplementation on Exercise-Induced Oxidative Stress: A Systematic Review and Meta-Analysis.

نگارنده:معصومه حسینی

 

 

کراسفیت ، فیت کراسفیت ، کراس فیت ، فیتنس ، تی آر ایکس ، تی ار ایکس ، TRX ، Crossfit ، Fitness ، سایت کراسفیت ، سایت فیت کراسفیت ، برنامه غذایی ورزشی ، برنامه ورزشی ، مربی کراسفیت، فروش لوازم ورزشی ، فروشگاه ورزشی ، فروشگاه فیت کراسفیت ، مشاوره ورزشی،احمد حیدری،ahmdheydari،بتاآلانین،مکمل 

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

13 + 13 =