اسیدهای آمینه شاخه دار (BCAA) چه عملکردهای متابولیکی و فیزیولوژیکی دارند؟
اسیدهای آمینه ضروری( ایزولوسین، لوسین و والین) BCAA، برای انسان ها و حیوانات هستند، نه فقط به خاطر اینکه در بدن نمی توانند تولید شوند، بلکه دارای نقش های مهم متابولیکی و مخصوصا BCAA ها تنظیمی نیز هستند.
در انسان ها و حیوانات افزایش mTOR لوسین، سنتز پروتئین عضله را توسط مسیر سلولی می دهد و امروزه به عنوان عاملی برای تنظیم کیفیت گوشت در نظر گرفته شده و به عنوان مکمل های افزایش دهنده عملکرد و برای افرادی که تمرینات مقاومتی انجام می دهند استفاده می شود. تا به امروز، توسط دانشمندان BCAA عملکردهای متابولیکی و فیزیولوژیکی معرفی شده است. نه تنها آنها برای سنتز پروتئین، بلکه در متابولیسم چربی و گلوکز نیز استفاده می شوند. باعث افزایش سلامت پستان، افزایش کیفیت شیر و به رشد بهتر جنین کمک می کند. همچنین باعث بهبود سلامت روده و توانایی انتقال بهتر اسیدهای آمینه می شوند، نشان داده شده است که از طریق افزایش بیان بتا_دیفنسین و سایتوکاین های ضدالتهابی و کاهش بیان سایتوکاین های التهابی، BCAA باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی می شود. در نهایت بیوماکرهایی برای کشف بیماری های مزمن مانند دیابت و مقاومت به انسولین در انسان ها می باشد.
نکته: شواهد رو به رشد پیشنهاد می کنند که غذا بصورت مستقیم و غیرمستقیم باعث فعال شدن گیرنده های Y, GLP-1 روده می شود. این فعال شدن می تواند بیان نروپپتید کوله سیستوکینین را در دستگاه گوارش افزایش دهد. فعال شدن این گیرنده ها در دستگاه گوارش می توانند مصرف موادغذایی ( کنترل اشتها)، تکثیر سلول های دستگاه گوارش و رفلکس های نرونی را تنظیم کنند. با این حال، هنوز به طور کامل گیرنده های BCAA شناخته نشده اند.
نگارنده: معصومه حسینی
ادامه مقاله اسیدهای آمینه شاخه دار (BCAA)
بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!